fredag 30 oktober 2009

Halloween pyssel

Pumpan blev kanon bra, lyser fint i mörkret.
Ansiktet börjar ta form.
Pasi och barnen tyckte det lukta illa, när pumpan skulle tömas.....så naturligtvis fick jag rycka in!
Fladdermöss ljus:)
Marshmallows doppade i karamellfärg....
Pumpa, som har gröpts ur och blivit pumpa ljus!
Barnens egenhändigt gjorda marshmallows figurer.....

I veckan har det blivit en del förberedelser, inför den stundande halloween festen i morgon.
I eftermiddag skall vi hinna med och duka, så att det bara är matlagningen kvar i morgon, tänkte ta hjälp av mamma. Pasi och barnen skall åka och bada i eftermiddag, så vi får greja i lugn och ro!

Trevlig Halloween helg!

onsdag 28 oktober 2009

"Vedgrill"


I går gjorde Pasi denna fina vedgrill eller vet inte riktigt vad den heter....Vi skall i alla fall använda den utomhus till att elda i, lyser säkert upp fint i höstmörkret. Kommer speciellt att användas när vi får folk på besök. Får återkomma med bilder när vi eldar i den!

Jättefin blev den, är så nöjd:) Tack Pasi!

måndag 26 oktober 2009

Höstlov - Halloween vecka!

Första dagen på barnens höstlovsvecka är snart till ända. Vi har börjat tänka på Halloween festen vi skall ha på Lördag. Oj vad mycket pynt och mat det finns att välja på, har aldrig anordnat någon Halloween fest tidigare.
Idag gick vi i lite affärer och tittade och barnen hade sparat lite pengar och inhandlade lite var och en. I veckan skall vi hinna bada och bowla också, barnen vill ju hitta på lite när de är lediga.....

Trevlig Halloween vecka:)

söndag 25 oktober 2009

Paella!

I går blev vi bjudna på jättegod Paella....Jonathan åt med stor aptit, är roligt när barn uppskattar lite annorlunda maträtter. Spännande att prova på maträtter man aldrig ätit förut.

Härligt med en extra lång Söndag, nu när klockan har fått backa tillbaka en timme. Pasi och Jonathan är ute, över dagen och letar efter lax i Vänern:)
Victor leker med sin kusin, kan tänka mig att det blir en promenad på förmiddagen bland alla löv i skogen.

Ha en skön Söndag!

fredag 23 oktober 2009

Fredagsmys med.....

Räkor har det blivit i kväll, nu är vi mätta och belåtna:) Snart blir det Idol på teven antar jag, barnen brukar gilla det programmet. Imorgon kommer stor främmande på besök, nämligen fasters älskling. Hon skall sova över, verkar som att barnen tycker det skall bli roligt, med ett besök av kusinen.

Trevlig Helg!

P.s. Hoppas ni har det trevligt på er ny inglasade terrass mamma och pappa:)

torsdag 22 oktober 2009

Sovrumsbilder

Fönster på framsidan av huset.
Inget sängöverkast....Det är jag för lat för än så länge!
Golvet är vi nöjda med, mjukt att gå på och inte så farligt kallt.
Här är själva centralen till nätverket i huset, här skall det också bli garderob med skjutdörrar frampå.

Visar lite bilder på sovrummet, men än fattas det en del grejer, har inte vetat riktigt vad för sängbord och sänglampa jag vill ha, det samma gäller vad det skall bli för plafond i taket. Lutar åt en vanligt diskret vit eller något sådant, får se. Skall även köpa några nya sängkläder vet inte heller där vilka färger jag skall hålla mig till, ännu. Har ingen panik, utan kollar runt lite, men antar att det blir en tur till i Ikea frampå. Hittills har vi inte bara hunnit med det i Oktober, varit och är full bokat varje helg....

Ikväll blir det Hv71 vs Frölunda på teven, ytterligare en Torsdag med förhoppning om en lika bra match som sist.

tisdag 20 oktober 2009

Ambulansfärd

Jonathan har fått en ny kompis, som heter Pelle. Han fick den av de snälla killarna i ambulansen och han är väldigt glad i den:)
I efterhand tyckte han det var spännande att få åka ambulans, och berättade att han tänkt för sig själv när han tittade på SOS Gute. Undra när jag skall få åka ambulans???
Så fick jag göra det i dag, sa han och sken upp i ansiktet....Nu ligger han i soffan dagarna i ända för det mesta och kollar film. Hoppar omkring på kryckor, när han måste upp någonstans.
Han och cykeln klarade sig bra ändå, kunde gått mycket värre....

Hörs!

måndag 19 oktober 2009

Förvånad!

Brukar ibland surfa in på lokaltidningens hemsida för att titta lite. Idag Blev jag väldigt förvånad när jag hittade nedanstående artikel, speciellt då den handlar om våran Jonathan....

Fast i cykelhjul i Örslösa

En pojke i tioårs-åldern fick föras till sjukhus med en skadad fot efter att ha vurpat med sin cykel på skolgården i Örslösa.

Det var kvart över ett som räddningstjänsten larmades om olyckan. Pojken hade fastnat med foten i cykelhjulet, kört omkull och kunde inte komma loss.

När räddningstjänsten anlände hade pojken redan fått hjälp att ta sig loss av ambulanspersonal, men han fick följa med till sjukhuset för att undersöka den skadade foten.

söndag 18 oktober 2009

UPP

I eftermiddag skall jag och Victor vara för oss själv, och vi bestämde oss för att gå på den nya filmen UPP!
Har tydligen fått bra betyg och skall vara sevärd för oss äldre också, får väl se......

Trevlig Söndag!

lördag 17 oktober 2009

Brasan är tänd....

Och nu skall jag lägga mig i soffan med senaste numret av Hus och Hem och koppla av.

Har varit fullt upp här hemma idag, Jonathan har en kompis här som skall sova över just nu är de ute och cyklar. Pasi har fortfarande inte kommit hem ännu, är övertid på jobbet i dag, lång dag blir det. Antar att han somnar tidigt ikväll.....
Imorgon skall båten täckas med presenning och studsmattan skall monteras ner, får se om han har tid och ork över till att börja greja på altan. Kommer ju fler dagar, nu när alla rummen är klara har vi inte lika bråttom, utan grejar när vi hinner och framför allt när vi känner för det.

Ha det gott i kväll folk, Lördag kväll och allt....

torsdag 15 oktober 2009

Derby i soffan!

Har varit en händelserik kväll i soffan hos oss, inte ofta vi sitter alla och kollar på ishockey....
Frölunda vs Färjestad mest fick jag och Victor skrika ut våran glädje över alla mål. I andra soffan satt resten av familjen, dock inte lika muntra. Som gött var tvålade Frölunda till Färjestad rejält, tillslut blev det 6-1!!!

Nu kommer jag somna skönt:)

tisdag 13 oktober 2009

Hokeykväll!

Nu skall strax popcornen poppas och saften är redan blandad.Victor har fått på sig sin Frölunda matchtröja!
Ikväll skall det tittas på ishockey...Vi hoppas på att Frölunda tar 3poäng och att det blir en underhållande fajt mot Södertälje.

För övrigt hade vi lite små tankar på att gå ut och greja med altanen, men va kallt det är ute. Har tänt en brasa i kakelugnen och små ljus i stället....
Ha det gott i kylan:)

måndag 12 oktober 2009

Walking with Dinosaurs



Vilken upplevelse vi var på igår!!! Tyckte det var otroligt bra gjort, värt varenda krona...
Victor var eld och lågor, vet inte hur många wow, coolt och häftigt han sa under föreställningen!
Kan varmt rekommenderas om man har vägarna förbi Stockholm, där de skall ha föreställningar nu i Oktober.

Ny vecka, nya möjligheter....

söndag 11 oktober 2009

Victorsdag!

Stort grattis Victor på 9-årsdagen!!!

Han ville så gärna visa sin nya Fox t-shirt och mössa i samma märke, han har gått omkring i grejerna sedan han fick dom i morse. Det här märket är väldigt populärt här hemma. Roligt är det ju när kläder uppskattas och inte bara leksaker hela tiden...


Nu skall vi alldeles strax åka i väg till GBG för att titta på en föreställning, Walking with Dinosaurs i Scandinavium. Detta kommer säkert bli roligt för barnen, speciellt Victor gillar dessa djur!

Trevlig Söndag!

fredag 9 oktober 2009

Hemnes Byrå!


Har fyndat en Hemnes byrå från Ikea, till bra pris på Blocket! Råkade titta i rätt ögonblick, henne jag köpte den av hade blivit totalt nerringd...
Den står på plats i sovrummet och passar väldigt bra där. Ovan på ställde jag lite saker jag har ärvt efter min mormor. Har alltid tyckt dessa saker varit fina och läckra, var så nöjd när jag fick bli vid dessa och de passar på byrån!

Trevlig Helg ute i Cyberrymden:)

torsdag 8 oktober 2009

Piratkalas!!!

På Lördag skall Victor ha piratkalas, för sina klasskompisar i gympasalen på skolan. Har beställt hem lite döskalle godispåsar,duk,muggar och lite smått och gott....
Det är tänkt att det skall vara lite lekar och 5kamp. Är det någon som har förslag på olika lekar med temat pirat och döskalle?????
Skriv gärna en kommenter!

Förövrigt så var ljusfestivalen bra med alla spöken....

onsdag 7 oktober 2009

Ljusfestival!

I kväll bär det i väg på ljusfestival med spöktema, skall bli roligt och spännande och se hur det ser ut. Många säger att det skall vara fint. Innan vi går promenaden skall vi passa på och fira barnens mormor som fyller år i helgen som kommer. Men i helgen har vi fullt upp med att fira Victor med sina klasskompisar.

Dags att åka nu, ha en bra Onsdag!

tisdag 6 oktober 2009

Nytt fönster

Gammalt, dåligt fönster.
Har åkt ut och ett nytt skall in.
I går fick vi bytt ut fönstret i köket, nu slipper vi drag på vintern i fortsättningen när vi sitter vid matbordet. Idag skall vi fortsätta utvändigt med panelen utanför fönstret, och i morgon skall vi hämta hem mera virke. Så snart är det dags att stå och måla meter efter meter igen, men man börjar ju bli van vid det här laget.....
Eftersom vi inte har gjort i ordning hallen än, så kan jag stå där inne i värmen och måla som skönt är. Vi tänkte ordna väggen och taket utvändigt först, innan det blir för kallt att greja ute. Sen blir det dags att fixa till hallen och då gör det inget om det är minus grader ute, för då är vi inne i värmen:)

söndag 4 oktober 2009

Saccosäck!

Saccosäck med ryggstöd.
Säcken heter 24seven och kommer från Sakwa.
I går kom mormor och morfar med en saccosäck till Victor, när han firade sin 9-årsdag.
Han hade önskat sig en och verkade nöjd speciellt, för drickahållaren och färgen. Han kommer nog sitta gott där i när han vill kolla på en film. Säcken passa in bra i hans nya rum.
Den är inhandlad på Em-Möbler.

fredag 2 oktober 2009

Trogentjänst


Vill visa en fin "lampa" som Pasi har fått efter 25års arbete på samma företag. Tycker det är så härliga färger i, och den lyser väldigt fint på kvällen när den är tänd...
Den ges bara ut i en mindre utgåva och kommer från Studioglas Strömbergshyttan. Vi var där och tittade i somras och det finns många fina saker där!

Trevlig Helg!
Själv jobbar jag en del i helgen och kalas skall också hinnas med:)

torsdag 1 oktober 2009

Höst!

Märks att hösten är på ingång, är fint med alla olika färger i träden. Nu är vi på benen här igen och peppar peppar Jonathan har inte insjuknat än!
I kväll hade vi tänkt att få gräsmattan klippt en gång till innan vintern....vi hoppas i alla fall att vi slipper klippa mer i år. Sen har vi en liten hög med stockar kvar, som vi tänkte få klyft. Så vi kan värma oss med den veden nästa år:) I morgon blir det till att städa av i huset lite grann, för på Lördag är det kalas för Victor, blir kalas två helger i sträck.....pust.
På Lördag är det släkten och nästa helg är det alla kompisar som kommer. Victor fyller själv år nästa Söndag och han väntar såååå.

På återseende:)