söndag 29 november 2009

1:a Advent

I går griljerade vi en julskinka, så på kvällen blev det skinkmacka med senap och till det så klart julmust.....
Knäck gjordes också igår och är snart slut, barnens favorit julgodis!
Bakas pepparkakor för fullt, vi hann också med att baka bullar så nu är frysen laddad. Men om jag känner mina grabbar rätt, så tar de snart slut igen.....

Här har det bloggats dåligt i veckan, jag har legat sjuk hela veckan med feber och snorig näsa men det är bättre nu.
I helgen har det bakats och ätits julinspirerande godsaker, börjar kännas att julen närmar sig som gott är. Nu fattas bara snö, så att det blir vitt och fint!

Pasi har tillbringat större delen av dagen nere i garaget och kapat till plankorna som skall upp på husväggen framför köket. Jag hade köpt grundfärg, så han började måla men hann bara halvvägs så var färgen slut....oj vad jag misstog mig angående mängden!!!

fredag 20 november 2009

Buzz Jungle Party!

Då var det Fredag kväll igen:) Efter hemkomsten så blev det mat och sedan dess, har det spelats Jungle Party för fullt. Ett jätteroligt spel med dessa apor, ovan....Verkligen ett spel att rekommendera om man har en Ps2.
Passar för hela familjen, och på köpet får man sig ett gott skratt av dessa underbara apor:)
Det var för ungefär 1år sedan vi upptäckte detta spelet, och sedan dess åker det fram med jämna mellanrum.
På sjukfronten, så börjar vi så smått se slutet i tunneln, det var i alla fall diskat, tvättat och dammsuget när jag kom hem:)

Trevlig Helg!!!

torsdag 19 november 2009

Guldfiskar!


Här hemma är det rena sjukstugan, barnen har varit hemma hela veckan och i går anslöt Pasi till barnen. Själv är jag frisk och pigg, och hoppas att det håller i sig hinner inte ligga sjuk....
Nu när Pasi ligger sjuk, så står det stilla med allt grejande med huset får väl bli nya tag i nästa vecka!

I dag blev barnen så nöjda och glada, när mormor dök upp med ny gjorda pannkakor och en mjuk kaka. Har ätits för fullt av detta i eftermiddag.
Jonathan sken upp som solen när hon också hade med sig en skål, med guldfiskar i att ha i hans fönster. Dessa blir lätt skötta för det är dock inga levande.....Han var i alla fall nöjd och de gjorde sig riktigt bra där i fönstret.
Victor han vill ha kaktusar i sitt fönster, så nu väntar han på att mormor kommer med det någon dag....hoppas i alla fall:)

måndag 16 november 2009

Ny vecka

I helgen var det tänkt att få undan all "bråte" ute, från rivningen av altan. Men vi har inte haft något vidare väder här, så vi hade ingen alls lust med att gå ute i regnet och samla upp allt!
Pasi började istället snickra på sista väggen i hallen där det fattas ett eluttag, reglar och gipsskiva. Torrt och varmt var det också:) Han hann också roa sig med att sätta ihop sin nya "leksak" och testa den en kap och gersåg, som inhandlades på Fredag kvällen.
Här i hallen är det färdigt för att börja måla, men tror att det får vänta tills jag har målat färdigt panelen som skall vara ute. Brädorna ligger i garaget, skall bara kapas till, sedan är det bara att börja när tid ges!

Ny vecka, med sjuka barn:(. Snoriga och febriga är de och ligger framför dumburken och kollar på tecknat, så någon svinspruta blir det inte imorgon......

onsdag 11 november 2009

Rivning


I går åkte hela terassen ner, vilken skillnad det blev i köket mycket ljusare. Ser så luftigt ut!
Vi har redan åkt med en omgång skräp till soptippen, nu har vi mycket skräp som ligger på gräsmattan. Får bli några vändor till i helgen, lättare att fixa detta när det är ljust ute.
I kväll kommer det hem brädor till väggen, som skall grundas och målas innan de kommer på plats på väggen. Under tiden skall Pasi brädfodra färdigt runt dörren och fönstret!

Kommer bli skillnad när alltihop blir enhetligt.....

måndag 9 november 2009

Tillbaka!

Gamla altanen.
Här har vi fått bort den gamla altan dörren och fönstret står på tur....
Nu är jag tillbaka efter en veckas uppehåll, här på bloggen. Veckan som gått har varit full späckad, har inte haft tid att blogga.

I alla fall fick vi lite arbetslust i går, så vi har nu börjat riva våran gamla altan. Den skall bort och ny panel skall upp, nytt tak och nytt foder runt dörren och fönstren skall också upp.
I går hann vi med och fick bort den ena sidan, den värsta sidan som tar längst tid, alltså är det värsta gjort:)

Ha en bra vecka, och jag återkommer med mera bilder på altan projektet!

måndag 2 november 2009

Halloween fest!






Här är lite bilder på dukningen och halloween pyntet, vedkorgen var också tänd! Pasi och barnen hade även riggat upp lite olika upptåg utomhus för gästerna och det var väldigt uppskattat....
Alla hade roligt verkade det som under kvällen, det kan inte ha varit annat än lyckat när till och med 14-åring sa: det har varit en skit rolig kväll! Vi avslutade kvällen med kareoke tävling, där vi var indelade i lag och sjöng till låtar ur Lips spelet på xbox 360. Till och med barnen var med hela tiden och de verkade ha väldigt roligt.....Så detta får göras om:)