onsdag 26 januari 2011

Nytt år, nya tag?!


Oj, vad länge sedan det var något jag skrev här.....men ändå känns det som att tiden har sprungit i väg. Tycker det varit en väldigt hektiskt höst, brukar annars vara att det lugnar ner sig när mörkret faller över en! Men inte denna gången, vi har ju grejat utvändigt med att byta panel. Och även taket på den ena delen till den blivande altanen. Vi var så glada och positiva efter en go och ljus September, det var där bloggen "dog"!


Mörkret kom väldigt fort, tur var att det fanns lampor och helger som var ljusa!!!


För att få upp den nya panelen och taket, så har det blivit ett j**vla målande. Tur att det finns musik och radio, i mobiltelefonerna nu för tiden.


Ibland hann jag också göra några "gästspel" på altan hos Pasi. Skönt att komma ifrån färgen och alla plankor!!!!


Här är själva bloggerskan i sågar tagen.


Pasi har börjat regla upp för det nya taket!


Här har det blivit lite mera reglat, men innan han kunde sätta upp plankorna. Var det tvunget att byta ut den gamla och väldigt fula stolpen, som bär upp taket mot en ny och mycket finare!!!


Här är den på väg att komma på plats, denna är i limträ och kommer garanterat hålla mycket längre än den gamla stackaren som stod där... Oj, observera att mannen på bilden har kommit ännu en bit på vägen med reglingen av taket:)


Som sagt, plötsligt blev det väldigt mörkt på vardagarna. Kallt började det också bli. Men vi kämpade på ett tag ändå, god hjälp har man ju alltid av lampor med stark belysning!


Kommande belysning, spotlight!!!


Här har vi kommit en bit på vägen, blev skillnad mot det gamla. Vi har även tagit ut hålen för spottarna. Som man kunde se ovan...


Tyvärr fick vi stanna här, med vårat projekt. Vintern tog överhand, men vi hann i alla fall få upp belysningen och även igång den. Resten får vi ta till våren!


Denna lilla "fulingen" Ställde vi ut på barmark, sen helt plötsligt var den "frusen". Tror de allra flesta som bor i mitt område, tyckte vi blev rätt så tagna på sängen. Av den tidiga snön....


Blev väldigt snabbt och tidigt, vitt i träden här hemma....


Nu får jag sent om sider önska en väldigt god fortsättning på det nya 2011 året!!!

Själv skall jag ta mig i kragen, och blogga vidare nästa vecka.
När vi skall spendera veckan i Sälen och Lindvallen.

Lev lugnt och gott, där ute!!!!!

På återseende....