lördag 26 februari 2011

Hallen


Äntligen kommer fortsättningen på renoveringen av den stackars lilla hallen! Hela renoveringen finns att titta på under "hallen", på etiketter. Här är en bild på den utbytta dörren, har varit på plats ett tag.
Barnen har växt en del, så de har fått en ny "hyllplatta" med krokar.
Betydligt högre upp än sist. Det var väldigt uppskattat, och vi tackar mormor för att hon hittade denna:)

Här har en ny hatthylla kommit på plats, blev väldigt bra. Dörren väntar på att det skall bli så varmt ute, så att man kan måla om den utan att behöva stänga den över dan! Längtar faktisk, tycker den är så ful mot det andra i hallen!
Nya fina krokar

I hallen har det kommit på plats ett fint och praktisk skoskåp, som vi faktiskt alla i familjen är nöjda över. Det går lika bra att placera skor som vantar och mössor i skåpet.Heter hemnes skoskåp. Passar bra när man har en mindre hall som vi har, tar inte mycket plats.

I denna hallen är det kvar att öppna upp i anslutning till köket, där skall det fram över bli en inbyggd soffa med utdragningsbara lådor samt lite annat...

fredag 18 februari 2011

Skidveckan!

Jaha, jag som skulle blogga, från skidresan....Bättre sent än aldrig, är det inte så man säger?
Solen tog skönt på en, så när kvällen kom var man helt slut och sov så gott kl. 20.00. Fanns ingen ork för blogg, räckte med att vi ordnade mat och underhöll barnen en stund.


Pasi njuter av att vara i fjällen.

Vädret kan vi inte klaga på och väldigt ivriga ungar hade vi med oss, det skulle åkas över allt och på alla ställen samtidigt helst.

Så när en liten ung herre vägrade åka för en stund!!! Så gjorde inte det mig något, var skönt med en paus och näsan i solens riktning.....

Längtar tillbaka

Vissa dagar var det helt underbart uppe på toppen, eller topparna. Vi varierade oss en hel del, våran bas var Lindvallen. Men det blev utflykter både till Tandådalen/Hundfjället och Underbara Trysil i Norge. Vi konstatera alla i familjen att det skulle roligt om nästa skidresa kunde gå till grannlandet.....

Här är Victor på benen igen, och med stavar för första gången. Speciellt jag var nöjd med att han lärde sig "staka" själv. Det har varit många gånger man fått släppa på honom, när det varit plana ytor i skidvärlden. Det enda negativa man kan se med denna förändring är, att man inte får lika mycket motion!!!

Pappan i huset är på ingång....En sista liten sväng, förbi mig med kameran, dock tänker han inte alls min kamera och ryggsäck. När han nöjt tittar upp en bit ner i backen, där han stannat till. Så undrar han om det blev några bra kort......Jag själv är jävligt förbannad över att halva ryggsäcken är full av snö.

Vi har en snowboard kille i familjen va snabbt de lär sig, barnen alltså. Inte vi vuxna i alla fall, provade för en del år sedan, och det var inte alls min grej! Önskade jag hade en filmsnutt att visa här, ser så lätt ut när han åker...


Ibland är det gott att vila sig i backen. Till nästa gång vi åker så har jag lärt mig att man bör, ha minst 2st par handskar när man åker snowboard. Skillnad mot oss som åker skidor, man hinner ju köra handskarna i torkskåp. Men det hinner man inte med barn som åker snowboard!


Med två pojkar i familjen, så blir det mycket tid i olika "parker" Jag skulle helst enligt deras mening stå redo med kameran hela tiden och på många olika ställen.....Inte alltid helt enkel. men här nedan är det ett litet urplock!


Victor, verkar enligt mig och Pasi. Inte ha någon som helst rädsla för att, kanske ramla och slå sig hårt....Han kör som den och hittar man inte han i backen, då är han någonstans i skogen. I bland blev man lite orolig och tittade lite extra, men för det mesta så kommer den lilla "fantomen" farande ur skogen, med ett lurigt och nöjt leende.

Det var full fart framåt i dessa parker och vid några enstaka fall,
så fick dessa parker besök av en......

KRÅKA!!!


Vet inte hur många bilder jag har på barnen från denna skidresa, så fort man kom upp i backen så tyckte de att jag skulle åka ner i förväg och stå redo med kameran.


Jonathan på väg fram till ett hopp....


Som han klarade fint!


Under hela veckan fanns det massa olika aktiviteter i backarna, vi var med på lite olika.
Victor var med på Disney XD.

Här har han precis startat.

Full fart med stavarna.

Fort gick det, över hoppen och....

I mål kom han och stolt ägare till ett nyckelringsband!

Victor och Pasi i hård drabbning, på banan.

Vid sidan om all skidåkning, fanns det också massa andra aktiviteter. En av dessa var Ice Karting. Pasi har provat det här tidigare, men inte jag och barnen.

Jonathan testade detta och kunde inte få nog....


Victor klarar kurvan, perfekt!

Fanns karting bilar, i junior och vuxen storlekar. Skillnaden var att de större gick fortare.
Själv provade jag dagen efter dessa kort är tagna, tyvärr var inte kameran med. Men oj vad häftigt det var, kommer garanterat göras om.

Som ni ser ovan bodde vi där, och det fanns kvällstid flera olika saker att hitta på. Inte bara afterski....

På torget hade de tänt upp eld med några vedklampar, så att man kunde hålla värmen medan barnen åkte skridskor och åkte snöskoter, mycket mysigt.


En mycket mysig hockeyrink, upptänd med gamla härlig glödlampor. Skridskor, klubbor och puckar fanns att hyra gratis, mycket uppskattat!


Miniskoter fanns att åka på precis intill hockeyrinken, här är det victor som testar banan.

Haha Jonathan var nästan för stor för den, han stod för det mesta upp. Men kul var det i alla fall.

Får se när nästa inlägg kommer, vi har äntligen tagit oss i kragen och grejat inomhus med våra hallar och kök. Får se om det kommer lite bilder på det frampå.

Hej så länge!