Igår provade vi något som vi inte har gjort förut, men som jag har hört skall vara så gott. Jag kan inte annat än instämma, det smakade jättegott. Jonathan åt flest av oss. Enkelt att tillaga var det också, till hade vi bara vitlöksbröd. Det var rätt så mättsamt, men detta kommer vi testa igen! Här nedan kommer receptet.
4 port, 8-16 bufféport
8 kokta havskräftor
125 g rumstempererat smör
1/2 dl finhackad basilika
1/2 dl finhackad persilja
rivet skal av 1/2 citron
1/2 tsk salt
1 krm sambal oelek
1/2 dl riven Kvibille Svecia
Gör så här
Sätt ugnen på 250º. Klyv havskräftorna på längden och knäck klorna lätt. Lägg dem med skalsidan ner i en ugnssäker form. Vispa smöret krämigt och blanda med basilika, persilja, citronskal, salt och sambal oelek. Bred smöret över kräftorna. Strö över osten och gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min.
Idag var det tänkt att måla lister, men eftersom färgen var slut skulle vi handla mera på Målarboden i stan. Men till våran förvåning så har de lördagsstängt, typiskt.....Nu får det ligga nere över helgen. Skulle tro att det blir pimpelfiske i eftermiddag för några i familjen.
Trevlig Lördag!
2 kommentarer:
Låter fantastiskt gott. Jag har ätit det några gånger, bl.a. på ett bröllop men det var länge sedan.
/Carin
Wow! Det lät som ett recept för mig. Otroligt gott ser det ut!
Sv: tack snälla för fina kommentaren! Jag bli så glad!
Jag önskar dig en härlig kväll , kram Elin!
Skicka en kommentar