torsdag 31 december 2009

Nyårsafton!

I kväll blir det nyårsfest med trerättersmeny, i år har vi varit lata och beställt maten. Är skönt att slippa stå framför spisen, istället är det tänkt en tur till pulkabacken i eftermiddag.
Med skall barnens kusin och hennes mamma och pappa, senare i kväll kommer det ytterligare några familjer hit, för att fira in det nya året med oss! Lite raketer och smällare blir det ikväll och barnen väntar förstås på att det skall bli kväll....


Gott Nytt År till alla!!!

onsdag 30 december 2009

Hall-Nytt!




De sista dagarna har det grejats i hallen, nu är det "bara" lister runt dörrarna, taklister och list runt det lilla fönstret kvar.....Så nu börjar det ta på det!!!
Golvet skall inte glömmas, men det tar vi troligtvis samtidigt när vi byter golvet i vardagsrummet som är i anslutning till hallen. Vill ha enhetligt golv.
Lister har satts upp runt garderoben, skruvhuvuden skall spacklas igen och målas över. Smyglisterna är helt färdiga runt fönstret och dörren. Hallen får duga i morgon, när det kommer lite folk på nyårsfest! Det går att komma fram i den och alla verktyg är borta, och det är så gott. För där har det varit verktyg länge....

På återseende:)

söndag 27 december 2009

Vinterbilder!





Har varit ute i snön en hel del de sista dagarna, och här kommer några bilder....
Vi har hjälpt barnen att skotta upp en rejäl hög med snö, så de fick en snökoja! Pasi hade fantasin att göra fantomen grottan på framsidan av kojan....Blev riktigt fint i mörkret med ljus i. Under dagen har vi roat oss med att åka pulka med barnens kusiner, efter det blev det fika hos dom. I morgon har vi lite små planer på att åka skridskor igen, men får väl se vad som händer....

Ha det gott och njut av det härliga vädret som vi har!!!!

lördag 26 december 2009

Juldagen!





Igår var det full fart hela dagen, på förmiddagen åkte vi på invigningen av nya Bandyarenan i stan. Det var allmänhetensåkning och barnen ville testa isen i nya hallen....Men när vi kom dit var det många andra som tänkt samma sak, så barnen ville åka skridskor utomhus i stället och det gick lika bra det. På eftermiddagen bar det av på julfirande hos mamma och pappa, med resten av släkten där. Sen hade vi lovat barnen, tävling på Victors nya bilbana!
Intensivt och koncentrerat var det en stund hemma, och jag kom naturligtvis sist....

Idag blir det en tur ut i pulkabacken och sen får det bli Brynäs-Frölunda på teven!

onsdag 23 december 2009

Dan före Dopparedan

Julgranen är klädd och vi råkade få tag i en lite väl tät gran....Barnen ville klä den och då åkte allt vi har i granen! Enligt min smak för mycket, men huvudsaken är att barnen är nöjda:)
Allt är förberett inför morgondagen och i går var jag sista turen in i affärerna, som skönt var. För det var bilar och folk över allt, totalt kaos!
Nu har man börjat få riktig julkänsla, tack vare snön som vi fick här i natt. Snö skall det vara på jul! Kommer inte sitta framför datorn i morgon.

Så vill passa på att önska God Jul till alla som råkar titta in här.....

lördag 19 december 2009

Julpyssel!




Barnen har gjort lite fina julsaker, som de ville visa upp här! Några får hamna i julgranen i morgon kväll:)
I hallen har det väl inte hänt något särskilt sedan sist, Pasi kör övertid på jobbet denna helgen också. I morgon är han ledig i alla fall och då skall det pyntas och städas en stund på dagen. Härligt väder soligt och kallt och lite snö, hoppas det håller sig över jul och nyår....

Trevlig Lördag!

onsdag 16 december 2009

Hallen!

Håller på och grejar med smyglisterna runt fönstret och ytterdörren. Sitter ihop tvingade så att det fäster, vi provade att limma i sovrummet och det blev bra, så vi gör samma här. Då slipper vi skruvhål,spackling och målning.
Annars går det lite sakta i hallen just nu, har varit lite lucia firanden i skolan och annat som skall hinnas med på kvällarna.
Barnen var överlyckliga och studsade upp idag, när jag sa att det var snö ute. Idag är det mer än igår, så ligger bara snön kvar över dagen så blir det pulkaåkning i kväll....

lördag 12 december 2009

Köttbullar!

Har provat ett nytt recept på köttbullar, som jag vill dela med mig här. Köttbullarna blev mycket goda och kommer vara med på julbordet.
Hittade receptet här recept.nu titta sedan under Jessicas grymma köttbullar. Kan rekommenderas att provas.

Färdigt på: 30 min. ca 25st
Ingredienser
500 g nötfärs
1 st ägg
1 dl mjölk, 3%
1 dl ströbröd
1 tsk dijonsenap
2 msk kalvfond
1 st gul lök, liten, riven
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar

Gör så här

1. Vispa ihop ägg, mjölk, ströbröd, senap, kalvfond, lök, salt och peppar i en bunke. Låt stå i ca 10 minuter så det tjocknar till lite.

2. Smaka av och krydda med mer salt och peppar om du vill.

3. Blanda i köttfärsen och mosa runt med händerna. Rulla smeten till ca 25 st köttbullar.

4. Sätt plattan på högsta värmen och smält smöret.

5. Lägg i köttbullarna och sänk plattan till medelvärme. Lägg inte i för många i taget, ungefär 5-10 st åt gången.

6. Stek köttbullarna till de är genomstekta och krispiga på ytan.

I dag blir det en innerdag skall titta på skidskytte, laga några maträtter så att det finns färdigt under veckan som kommer. Har även lovat barnen att göra knäck igen samtidigt som vi lyssnar på lite julmusik. Sedan blir det Robinson som vanligt i kväll, är veckans tv höjdpunkt enligt barnen i alla fall:)

Trevlig Lördag!!!

torsdag 10 december 2009

Pepparkakshus!

Slut resultatet!
Bild på den färdig målade byrån, blev mycket bättre än tidigare:)
Snett och vint blev det, tyvärr...
Grundplåten.
I kväll har vi byggt ihop ett pepparkakshus....Det var inte det lättaste, ett riktigt pilligt jobb.
Något design hus blev det inte, men gjort med största omsorg i alla fall:) Och nu är det på plats, och får stå där tills nästa år.
Får önska trevlig helg redan nu, för i morgon är det fullt program under kvällen. Kompis skall med Victor hem på eftermiddagen, sedan är det Lussedisco på kvällen. Och Jonathan och Victor skall på olika, så det lär bli ett hämtande och lämnande i tid och otid. Det sista discot slutar 22.30, sen lär det bli sängen.....

tisdag 8 december 2009

Byrå


I Söndags grejade vi inte något alls! Vi var hos Pasis Bror och fru, Det blev en promenad, efter det skidskytte och en god middag:)

Igår började vi mäta och kapade till smyglister som skall på plats runt ytterdörren och fönstret där. Ikväll är det genomgång av bilen som gäller, innan besiktning i nästa vecka.
Mitt i grejandet med hallen, så har jag fått för mig att jag skall måla en byrå. Den är obehandlad och numera tycket jag att den är ful, så lite färg piggar nog upp! Har börjat måla på den, tänkte göra färdigt den innan jag börjar med listerna till hallen.

Återkommer med bilder på slutresultatet.....

lördag 5 december 2009

Hall-Nytt!







Visar lite bilder på vad vi har pysslat med idag, vi har fått all gips på plats där det har fattats.
Det gjorde gott, nu behöver vi inte damma med det mera, vi skall bara spackla,slipa och måla nedsänkningen i taket mellan vardagsrum och hallen.
Imorgon tror jag att målning av lister står på programmet, inte helt bestämt än får se....

Nu börjar jag bli hungrig och det passar ju bra att vi skall åka bort och får färdig lagad mat.
Efter det väntar Robinson på teven. Fortsatt trevlig helg!!!

fredag 4 december 2009

Hallen

Nu är målningen klar i hallen, efter tre strykningar. Ser ut som att det blev bra.


List skall upp runt det runda fönstret.
I går kväll kopplades alla uttagen ihop, så nu är alla kontakter på plats i hallen.
Det går sakta men säkert framåt i hallen. Idag har jag hämtat hem lister till taket och runt dörrar och fönster. Pasi fick med sig smyglister hem efter jobbet, så nu finns det material för att fortsätta under helgen. Trevlig Fredag kväll!

Fortsättning följer....

torsdag 3 december 2009

Projekt hallen!


Väggarna skall målas vita....

Nu har vi påbörjat projekt "färdig hall till julafton".
Jag har börjat måla väggarna i hallen och har en strykning kvar, sen är det klart:) I anslutning till vardagsrum och köket har vi en vägg som Pasi har börjat med och i nu läget fått dit gipsen. Den väggen har vi inte tänkt att göra något med nu, eftersom vi inte vet om vi skall göra en fondvägg som passar till vardagsrummet eller vad det blir. Blir i alla fall en senare fråga. Det återstår även att sätta gips på takbalken, som är mellan vardagsrum och den nya hallen. Sen skall lister,kontakter och smyglister runt ytterdörren på plats. Men detta får ni följa i senare inlägg......

På återseende