onsdag 26 maj 2010

Hindens Rev

Jag på "Hinna spetsen"
Längre ut än vad jag står, går knappt att komma, om man inte vill bli blöt!
Även Pasi var med...

Härom dagen gick vi på långpromenad längst med hindens rev, som är en spets som går 5km rakt ut i Vänern. Det är en härlig naturupplevelse, som rekommenderas.

Vi hade tur som fick fint väder, längst promenaden.

Små vågor sköljde stranden.....

Och himlen lyste blååå


Ha det skönt.....


fredag 21 maj 2010

Bloggbrist?!


Oj här har det varit ett långt blogg uppehåll, har inte haft något speciellt att skriva om. Har mest varit jobb och familjen tiden har gått till....Vi har tagit en väl behövlig paus från allt grejande med huset, känns riktigt skönt! Får väl se när lusten återfinns. I Förrgår överraskade Pasi mig med att ha tagit ner denna björken, medans jag jobbade:) Har nämnt att jag ville ha ner den, dels för att den skymmer sovrummen och alla löv som hamnar på gången, är så trött på det....Men nu är den nere och jag är mycket nöjd!!! Nu får vi ved att värma oss med i vinter också.

Gött, nu är det bara en stubbe kvar!

Här är barnens rum och numera kommer det in mer ljus.
I helgen får det bli att kapa och klyva upp trädet till vedklampar.

Önskar en trevlig helg!!!!

onsdag 5 maj 2010

Renovering

Nu har vi tagit bort de två gamla fönstren i rummet, här ovan är det ur plockat.



Här har Pasi reglat upp för gipsskivor, som så småningom skall komma upp på väggen. Utvändigt är det asfaboard och plast tillfälligt, fasaden skall bytas och brädfodras om nästa sommar. Så det får vara så tillsvidare.


Här ser man att bägge fönstren är borta, och alla vp-rör är dragna för element och uttag.

Det sista som har gjorts i rummet är att Pasi har fått ligga uppe på vinden och dragit och böjt ner vp-rör i rummet (den långa som syns på bilden). Det är två rör som är helt neddragna och skall vara för lan uttag. Nu vet jag inte om vi kommer fortsätta här i rummet, eller om vi lugnar oss till hösten. Det finns ju mycket som skall göras utvändigt, sen har vi en båt som vill komma i sjön.....Vi får se vad som händer!

Ha det gott!!!

måndag 3 maj 2010

Vårkänning - tionde veckan


Ny vecka och nya vårtecken! Har hänt mycket under veckan som gått, björkarna här hemma har på allvar börjat blomma ut. Är man intresserad av hur det går för de andra deltagarna, så tryck på den ovala ikonen i vänster marginalen.


Närbild på en björk kvist.


Jag och namn på växter och blommor, är inte som det borde vara:)) Mamma var snäll och berättade vad denna heter, men det har försvunnit ur huvudet på mig igen....


Men fin är den i alla fall!

Taklök

Ha nu en bra vecka!