fredag 15 maj 2009

Gräsmatta!

Efter att Pasi gått runt flera varv med armeringsmattan, med tyngder på och jämnat till all jord. Så var det dags att ta fram en räfsa, att gå över hela området med. Det blev små skåror i jorden så att gräsfröna kunde komma ner lite.
Här är det färdigt gått med räfsan och tid för att börja så.
Här springs det runt, och två varv gick vi över det. Fröna räckte precis! 300kvm stort område är det. Det sista när det var såt så gick vi över en sista gång med armeringsnätet, så att jorden och fröna fick blandas ihop rejält. Det blev lyckat för fröna syns knappt, utan kom ner ordentligt i jorden.
Till slut blev det dags att sätta igång vattenspridaren! Gäller att vi håller området fuktigt hela tiden nu.
Nu är det bara att avvakta och se om vi har lyckats, har vi tur kanske det sticker upp några strån om ca 3veckor, detta trodde expediten i affären om vi lyckats. Denna sorten är tydligen lite trög startad.
Gräsmattan skall vara väldigt tålig,tät och fin, samt att man inte skall behöva klippa den lika ofta som andra. Vi får vänta och se:)

Längst bort på sista bilden har vi inte lagt dit så mycket jord, för nästa år skall den lilla häcken som är kvar bort. Och ersättas av Tuja och gå ända bort intill kanten mot grannen. Då kommer vi fylla på med jord och fylla på med frön det allra sista. det kommer nog se bättre ut...

5 kommentarer:

Vimsingen sa...

Spännande. Måste ni flytta runt vattenspridaren hela tiden?
/Vimsingen

Ika sa...

Jätte smart att använda armerignsnät att jämna till jorden med. Att vi itne tänkte på detta?!

Vi har sått gräs i ett par omgångar och det brukar ta ca 3 veckor innan man ser fjunen i jorden. Hoppas ni har gödslat bra med!

Trevlig helg och tack för kommentaren!

Micke sa...

Tackar för kommentaren...
Lycka till med gräsmattan :D Ha en trevlig helg.

Hanna sa...

Ja, det är nog en såndär vardagslyx att ha tvättstuga ;) Och kan ju absolut vara skönt när man sysslar med gräsmattor kan jag gissa - lycka till! :)

Soltorp sa...

Så spännande, hoppas det blir bra, vi sådde förra sommaren och vi har fått kompletteringsså i år och då fick vi en massa klöver på köpet....suck....lycka till!