fredag 29 maj 2009

Microlit

Färdigt för målning.
Microlit på plats i Jonathans rum.
Microlit är en slags slät väv som man sätter för att i möjligaste mån undvika sprickor.
Detta är en merkostnad, men förhoppningsvis skall vi slippa sprickor nu när vi valt att måla väggarna och taken.

Nu är målaren färdig med allt förarbete, han har även målat taket och fönsterbrädan i Jonathans rum en gång.
Nu måste microliten få torka över helgen innan vi börjar måla i nästa vecka.

I helgen (i alla fall under lördagen) är vi fullt upptagna med klassfotbollen som skall avgöras, får se om barnen går vidare till slutspel efter Lördagens matcher. Det verkar som vi kommer få sällskap av solen i år igen:)

I kväll jobbar jag sen blir det hem för att sova, vi måste upp tidigt till morgonen skall vara på plats senast 08.30.

Trevlig Helg!!!!

torsdag 28 maj 2009

Elmateriel

Strömbrytare.
Vägguttag.
Antennuttag.
Modularuttag för tele/isdn (lan).

Har inhandlat allt elmateriel som behövs till rummen, fast vi tog enkelt och standard så försvann det en hel del ur plånboken.
Här ovan är några av de olika artiklarna vi skulle ha, känns skönt att det är bestämt och klart.

Målaren är här och har nu spacklat och slipat klart, han håller nu på och sätter upp microliteväv. I morgon skall han sätta upp väven i det sista rummet och sen måla över taken en gång.

Pasi jobbar över för andra dagen i rad, så han ser inte jag och barnen så mycket av, de här dagarna. Själv skall jag tillaga korvstroganoff, på begäran av barnen. Sen bär det i väg på fotbollsträning, bägge tränar i kväll så jag hoppas på att vi slipper ifrån regn. Är inte så kul och stå där och huttra....

Elmaterielet är inköpt hos Ljuspunkten, och allt finns att titta på hos: www.amigaab.se

onsdag 27 maj 2009

Äntligen!!!!

Sovrum, till höger syns den inbyggda garderoben som kommer användas från hallen. Resten av av väggen som är kvar brevid garderoben, där blir det skjutdörrar till en större garderob.
Fönstren i vårat sovrum
Sovrum.
Hallen, har täckt för Victors rum som är målat och klart, rummet intill är Jonathans som är förberett för målaren.
Hallen, där syns även hålet för garderoben, den skall inhandlas och sättas dit fram på.

Nu är vi färdiga och målaren är här och arbetar, har blivit några långa och sena kvällar för oss.
Är ledig i dag så skall iväg och inhandla alla el artiklar, så allt finns hemma när elektrikern dyker upp igen!

söndag 24 maj 2009

Söndag

Vi har hållit på hela dagen med att sätta upp gipsskivor och det går framåt, vi är färdiga med vårat sovrum och har nu börjat i hallen. Hinner inte visa några bilder men det blir när vi är klara.
En hektiskt vecka väntar nu med både arbete, jobb med utbygget och träningar för barnen men det ordnar sig alltid i slutändan. Skall försöka hinna uppdatera här i mellanåt.

lördag 23 maj 2009

Lördag!

Färdig isolerat och plastat runt fönstret.
Här har vi börjat sätta upp gipsskivor i sovrummet.
Gipsskivor skärs till och mycket mätning och tillskärning blir det dessa dagarna!
Äntligen är en del av sovrummet klart, det tar alltid längre tid än man tror....
Plockade in lite Liljekonvaljer när vi grejat färdigt för idag, det luktar så gott. I kväll blev det Robinson som vanligt, snart är det dags för sängen för att orka greja i morgon också.

Fortsatt trevlig helg!

fredag 22 maj 2009

Bygg status!

Lite av allt överblivet material, som skall vidare till sopptippen.
Här är det upp färdigt för plast och gipsskivor som skall på plats.

Pasi sätter dit kortlingar mellan reglarna.
Idag har vi fortsatt i vårat sovrum sen är det dags för hallen, detta skall hinnas med innan målaren, som kommer och tar över på Onsdag i nästa vecka.

Ikväll är jag och Victor hemma själva, lugnt och skönt är det som han sa, de andra är på Tractorpulling.
jag har kräftsoppa på spisen till det blir det vitlöksbröd. Detta skall vi strax mumsa på innan Victors favorit program på fredagar börjar, Talang!
Imorgon fortsätter vi och grejar, får se om det blir lite ny bilder då med....

torsdag 21 maj 2009

Storstädning!

Idag har det varit stor städning av byggrester, ibland är det bara tvunget att göras även om det är lite tråkigt. Nu är det gjort och är bara lite kvar, har även hunnit med att börja regla upp och isolera.
Får visa lite bilder imorgon, nu skall vi avsluta kvällen med en film innan jag somnar, känner mig trött....

onsdag 20 maj 2009

Eldragning!



I går var elektrikern här och koppla in allt i elcentralen och drog även fram kablarna på övervåningen, så nu har vi ström i garaget och kan även få det i övervåningen. Men lugnar oss tills allt är draget och kontakter är på plats.
Vi skall själva dra fram Lan, tv och telefonkabel till alla rummen, sen kommer han tillbaka och fortsätter.
Håller fortfarande på och grunnar på vilka kontakter vi skall välja, men eftersom vi skall ha en hel del så får det bli en billigare variant och vitt har vi bestämt oss för i alla fall.

Nu blir det lång helg för många, så får önska trevlig helg:) Återkommer under helgen med vad som händer ute på bygget....

tisdag 19 maj 2009

Väggkontakter



Nu börjar det bli dags att välja vägguttag, dimmer och kontakter, vi har inte bestämt oss för vad det skall bli. Söker också en kontakt där man får plats med både LAN/TV.

Är det någon som vet en bra hemsida med olika varianter, eller har några förslag så lämna gärna en kommentar:)

Elcentral

Nu när vi var färdiga med gräsmattan, så har det blivit dags att få i ordning på elen inomhus och även förberedda det sista för målaren som kommer i nästa vecka.
I går kväll kom elcentralen på plats i garaget, i dag är elektrikern här och kopplar in den svarta matarkabeln och resten av kablarna som kommer uppe ifrån huset.
Efter det är det dags att börja koppla ihop elen inne i huset.

måndag 18 maj 2009

Heldag på Kullen!

Barnen är på väg upp för slalombacken!
Stötte på får på vägen.
Högst upp stod vi och titta ut över vänern.
Utsikten!
I går rymde vi fältet från bygget, och hade en härligt dag ute i naturen. Packade med fika och vandrade runt uppe på Kinnekulle!
Det var jättefint där och skogen var helt sagolik som barnen sa. De var så nöjda när de fick hälsa på hos fåren, och glass blev det på vägen också. Nu har vi samlat på oss lite ny energi för en ny vecka!

lördag 16 maj 2009

Crossträning


Idag har jag varit med Jonathan på crossträning, härligt väder har det varit och roligt hade han.
Pasi och Victor är hos svärföräldrarna över dagen, så vi sköter oss själva här hemma idag!
Nu skall vi byta om och sen åka och äta en bit mat på något ställe, Jonathan får välja.
Ikväll får det bli Robinson och Schlager finalen. Trevlig Lördagskväll!

fredag 15 maj 2009

Gräsmatta!

Efter att Pasi gått runt flera varv med armeringsmattan, med tyngder på och jämnat till all jord. Så var det dags att ta fram en räfsa, att gå över hela området med. Det blev små skåror i jorden så att gräsfröna kunde komma ner lite.
Här är det färdigt gått med räfsan och tid för att börja så.
Här springs det runt, och två varv gick vi över det. Fröna räckte precis! 300kvm stort område är det. Det sista när det var såt så gick vi över en sista gång med armeringsnätet, så att jorden och fröna fick blandas ihop rejält. Det blev lyckat för fröna syns knappt, utan kom ner ordentligt i jorden.
Till slut blev det dags att sätta igång vattenspridaren! Gäller att vi håller området fuktigt hela tiden nu.
Nu är det bara att avvakta och se om vi har lyckats, har vi tur kanske det sticker upp några strån om ca 3veckor, detta trodde expediten i affären om vi lyckats. Denna sorten är tydligen lite trög startad.
Gräsmattan skall vara väldigt tålig,tät och fin, samt att man inte skall behöva klippa den lika ofta som andra. Vi får vänta och se:)

Längst bort på sista bilden har vi inte lagt dit så mycket jord, för nästa år skall den lilla häcken som är kvar bort. Och ersättas av Tuja och gå ända bort intill kanten mot grannen. Då kommer vi fylla på med jord och fylla på med frön det allra sista. det kommer nog se bättre ut...

torsdag 14 maj 2009

weibulls premium Extra Green

I dag slog vi till och köpte gräsfrö vi fick köpa 2påsar a 329kr, kanske inte det billigaste men påstås vara det bästa! Återstå och se hur det blir, man skall tydligen inte behöva klippa gräset så ofta kan detta vara sant?

Ikväll har vi kämpat på och såt enligt konstens alla regler, har precis kommit in så får bli en utförligare rapport i morgon.

onsdag 13 maj 2009

Gräsfrö!

Blivande gräsmatta?!! På nederkanten av bilden, där skall en liten stenmur byggas.
Pasi håller på och jämnar till och använder sig utav en armeringsmatta, med två plattor på.
Stackarn får slita för det är skit tungt, och ju fler gånger man går över det ju bättre blir det. Man vill ju ha en så jämn gräsmatta som möjligt:)
Vi siktar på att så till helgen, om vädret är okej.

Alla vi pratat med säger att det finns så många olika gräsfrö sorter, är det någon som har tips på vad vi skall köpa för någon sort?

tisdag 12 maj 2009

Kvällens underhållning!

Har varit en stressig dag, först jobba, sen handla lite mat för att sen skynda hem och hämta Victor. Det var dags utvecklingssamtal (gick fint) och sen hem för att äta lite och sedan iväg på fotbollsträning. Nu skall jag plocka undan här, sedan är det dags kl 21.00 för veckan avsnitt av Desperate Housewives, när detta går då är teven min!

måndag 11 maj 2009

Måndag!


Jobbar i kväll, så förmiddagen har bara rusat iväg, strax skall jag laga pannkakor till barnen som snart kommer hem. I kväll blir det inget grejande i trädgården, Pasi får följa med Jonathan när han spelar fotbollsmatch ikväll.

Tyvärr upptäckte jag i går kväll att min stationära dator inte vill starta, men som tur är har jag en händig datorkompis. Han var 90% säker på att det är nätaggregatet som har gett sig, så får bli till att inhandla ett nytt och sen få hjälp med att sätt i den i burken.

Ny vecka och nya möjligheter......Hoppas ni får en bra vecka!

söndag 10 maj 2009

Gräsmatta

Här skrapar Pasi ut jorden, och nu har vi rättat till det. Nu återstår att jämna till det och så gräs.
Känns skönt att vi blev klara med detta så att vi kan återlämna traktorn, som vi lånat.
Får återkomma med mer bilder någon gång under nästa vecka när det förhoppningsvis är sått

Gräs!

Vi håller på med jordhögarna på framsidan, är inne och äter lite lunch mat och på baksidan såg jag att det har börjat komma lite grässtrån!

lördag 9 maj 2009

Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Följ gärna min blogg och lämnar ni en kommentar så blir jag glad:)

Robinson 2009

Lördag kvällens nöje Robinson!
Barnen väntar alltid på Lördagarna att kl skall bli 20.00 och visst är det roligt att följa vad som händer där nere i värmen.
Idag var vi alla i familjen överens om vem vi ville skulle bli utröstad, och så blev det ju....

Dags att sova snart, fortsatt trevlig Lördagskväll:)

Lördag!

Då har vi kommit hem efter flera timmar i växlande väder, ena stunden sol andra i regn. Laget kämpa väl, men det blev förlust i bägge matcherna. Victor var så nöjd ändå för han gjorde ett mål. Vi var och tittade en stund på Jonathan när han tränade på crossbanan, innan vi åkte hem.
Nu skall jag börja förberedda tacos som vi skall äta ikväll, efter det blir det Robinson som vanligt!

Imorgon blir det till att greja i trädgården om vädret tillåter!

Fotboll!

Nu är det snart dags för frukost här, sen skall jag med Victor på fotbollsmatch. De skall spela två matcher och han har väntat på det här länge. Så blir att packa ner lite fika och mat, sen bär det i väg. Hoppas vädret håller i sig.

Får väl skriva i eftermiddag hur det gick, trevlig helg!

fredag 8 maj 2009

Heja Sverige!

Härligt andra dagen som Jonathan är feberfri och har börjar få spring i benen igen, skönt att se.
Vilken bra match det var när Sverige vann! Ikväll blir det till att bänka sig framför teven igen
och hålla tummarna. förmiddags var jag hemma hos mamma, lämnade av lite grejer där, sen hem och laga mat. Nu är vi mätta och belåtna här och snart dyker Victor upp, och eftersom vädret är som det är blir det nog en film med barnen i eftermiddag.
Just nu är Astrid Lindgren filmerna populära, och själv har jag inget emot att titta på de filmerna.
Imorgon blir det mycket idrott här, bägge barnen har aktiviteter.

Trevlig Fredag!!!