tisdag 30 juni 2009

Små pyssel!

Garderob på plats i Victors rum, 60x60.
Pasi fick upp listerna runt fönstret igår, vi skall bara spackla igen och måla efter skruven.
När jag kom hem efter jobbet i Söndags hade Pasi fått upp dörr och karm till Victors rum.
Jag skall åka och inhandla handtag till dörren och garderoben i morgon. Det börjar bli ordning i Victors rum, återstår att sätta upp golvlister och montera ihop skrivbordet och lite små saker...

Ikväll kommer elektrikern på besök igen och fortsätter med eldragningen, själv skall jag i väg och jobba. Det är så härligt väder ute så man har ju ingen lust att greja inomhus, jag skulle behöva ta mig i kragen någon dag och börja måla igen.....men det kommer väl dåligt väder förr eller senare, men man längtar ju inte dit.

Dagarna går fort, nu är det bara 1 1/2vecka kvar till semester!!!

lördag 27 juni 2009

Badpool!



I förmiddags åkte jag och barnen och inhandla en pool. Barnen var eld och lågor, tidigare har vi bara haft små plask pooler. Vi ville ändå inte ha en för stor, denna rymmer 5 619l, sen är det en filterpump till och även klorfria tabletter.
Detta blir nytt för oss, vi får testa ett tag så får vi se.....
Easy set pool heter den och är inköpt på BR-leksaker

Vi har fyllt upp poolen nu och Jonathan hoppade i direkt(ca15grader), alldeles för kallt för oss andra i alla fall! Hoppas det är bättre temperatur i morgon eftermiddag.
Pasi håller på och städar upp på bygget, ibland behövs det också. Ikväll åker grabbarna ut på en fisketur, själv skall jag iväg och tjäna in några kronor till hushållet!

Trevlig Lördag!

fredag 26 juni 2009

Sommarbilder!









Här kommer lite bilder på vad vi har gjort de senaste dagarna, har ju härligt väder här nu:)
Två dagar har vi varit ute på i Dalbosjön, och njutit av bad,sol,vattenskidåkning och god mat. Jonathan testade vattenskidor för första gången och kom upp på andra försöket, stolta föräldrar tittade på! Även jag åkte en runda det var längesedan sist, men roligt var det. Det kommer säkert bli fler försök under sommaren. Vi har inte haft i våran sportbåt de senaste 6åren, så barnen var så nöjda när den kom i vattnet de gillar ju fart.
Var förvånad över hur skönt det var i vattnet för årstiden ca 19grader.

Igår hann vi även med ett besök på Sommarland i Skara, där provade vi den nya Tranan lagom läskig för Victor, Jonathan som är van och älskar att åka Balder på Liseberg tyckte den var mesig!!!
Härlig dag hade vi där i alla fall med mycket karuseller och bad i massor...

Var ju tänkt att vi skulle grejat på bygget, men det har varit för fint väder för det, men i helgen får Pasi greja där medans jag skall jobba.

Trevlig helg!

tisdag 23 juni 2009

Väggkontakter!



Det har börjat komma upp kontakter här hemma, vi skall försöka dra igenom Lan och telekabel någon av kvällarna nu i veckan.
I går så mätte vi i sovrummen hur mycket golv det kommer gå åt, jag skall åka och inhandla det i morgon. Pasi hann även med att måla Jonathans fönsterbräda en sista gång.

Det tar i mot att vara inomhus och greja i detta fina väder, så i kväll åker vi ut på sjön och grillar istället:)

söndag 21 juni 2009

Midsommar helgen

Helgen har varit omväxlande och bra på alla sätt! Kim Larsen konserten på Trädgården i GBG var jättebra, och vilken tur med vädret vi hade, solen var framme hela tiden...
Vädret har varit bra hela helgen, nu är det dags att sjösätta sportbåten. Grabbarna skall ordna med detta strax och sen kommer de ta en fisketur i kväll. Själv börjar jag jobba kl 16.00, så nu är denna midsommar helg tillända.

Efter jobbet i morgon skall vi börja greja ute på bygget igen, efter ett uppehåll. Det börjar gå åt rätt håll snart dags att börja lägga in golven i sovrummen osv.

tisdag 16 juni 2009

Inredning

La petite princesse - lampa



Fick äntligen beställt döskalle påslakan till Victors säng, passade också på och beställde en söt prinsess lampa till fasters älskling som fyller 2år i Juli.

Varorna finns att beställa hos http://bestkids.se

Ikväll dök elektrikern upp, hastigt och lustigt:) Roligt att se när det går framåt med alla kontakter, som skall på plats.
I kväll är det säsongs final av Desperate Housewives 2st avsnitt också, hur skall jag orka detta???
Jag som skall upp tidigt i morgon, måste bara se dessa avsnitt.....

Jobbar, jobbar och jobbar!


Nu var det ett tag sedan det blev någon uppdatering här, har jobbat många och långa dagar....
Denna veckan får det stå stilla ute på bygget.

Pasi och Jonathan grejar med sportbåten på kvällarna, så att den kan sjösättas i nästa vecka. Alla i familjen väntar på sommarvärmen och att båten kommer i vattnet, så att vi kan åka ut på öarna och götta oss!
Barnen tycker det är så skönt med sommarlov och njuter för fullt av det, igår hann vi åka och fika på Rådhuskonditoriet, räksmörgås är aldrig fel:)
Är ledig idag så passar på och röjer upp lite här och tvättar, i morgon jobbar jag hela dagen igen....

Sista jobb dagen sedan är vi lediga i fyra dagar och det kommer bli skönt. Vi skall både roa oss utan barnen och med de under dessa dagarna.
På Torsdag åker vi till Göteborg med svåger och svägerska, där skall vi umgås och titta på Kim Larsen. Vänder hemåt gör vi på midsommarafton, sen på eftermiddagen blir det dans och lekar med barnen. Under kvällen blir det grillning med grannar. Får väl se om det blir fint väder, nu när vi skall vara ute mycket, men man får väl ändra om lite annars.

fredag 12 juni 2009

Skolavslutning!

Det har varit mycket regn här, men vi har haft en bra dag ändå. I kyrkan var det fin sång och musik från barnen, maten var också god på resturangen. I eftermiddags när vi kom hem så var det lite kallt, så det blev till att tända upp kakelugnen. Sen blev det Buzz spel med våran Ps2, och om en stund skall vi titta på Talang finalen.
Imorgon blir det fotbollscup i Grästorp under dagen, vi skall vara där redan kl 08.20 så ingen sovmorgon med andra ord!!!!

Trevlig helg!

torsdag 11 juni 2009

Dooria

I dag har vi inhandlat 3st dörrar m karm från Dooria med 3 speglar, fick även med oss 5st garderober. De skall monteras upp i barnens rum och den sista skall vi ha i hallen.

Ikväll har Victor match och Jonathan skall träna, själv skall jag iväg och jobba strax. I morgon skall vi på avslutning i kyrkan efter det skall vi åka med barnens mormor och morfar och äta på Kronocampingens resturang. Tillåter vädret blir det minigolf efteråt....men enligt prognosen så ser det inte så lovande ut.

Barnen var så glada och nöjda när de kom hem idag.......De sa, nu är det sommarlov, yes!!!

Skall bli roligt och höra, Den blomster tid nu kommen, i morgon:)

onsdag 10 juni 2009

Gräsmatta

Nu har det gått 4veckor sedan vi sådde gräs, och det har kommit upp en del gräs.
Nästa år får vi säkert stöd så lite, men det är roligt att det har börjat växa i alla fall. Barnen väntar på att få ta in studsmattan på tomten igen, men det får dröja ett tag till.

Ikväll är det inga träningar eller matcher här, Jonathan tittar säkert på Sverige-Malta. Själv jobbar jag ikväll, får hoppas att jag hinner slänga ett öga på teven i mellan åt. Vinner de inte idag så är det katastrof!

tisdag 9 juni 2009

Fox - Jonathans rum

Fox bild, som är väldigt populär bland motorcross åkare.
Ritade av bilden för hand med hjälp av en overhead.
Färdig målade väggar.
Nu är Jonathans rum färdig målat så gott som, är bara en strykning kvar på fönsterbrädan. Skönt, det har tagit tid speciellt med Fox bilden. Alla andra i familjen är så nöjda med den, så då är väl jag det också:)
Nu har jag börjat med väggarna i vårat sovrum, har grundat och målat en gång med färgen vi skall ha, Antikvit heter den.
Tyvärr är det tveksamt om jag hinner måla mer i denna veckan, jobbar en hel del, och på Lördag skall vi på fotbollscup i Grästorp, Lithells cup. På fredag är det skolavslutning för barnen också. Får se om Pasi hinner lägga in golvet under Söndagen, när jag jobbar....



måndag 8 juni 2009

Målning!

I helgen har jag införskaffat färg och målat, hinner inte visa bilder idag men hoppas hinna med det i morgon. Jonathan var så nöjd med färgen och fox figuren i sitt rum!
Pasi har varit hos sin bror hela helgen och hjälpt honom att bygga ett altandäck, var dags att "betala" tillbaka lite hjälp.
I lördagskväll var vi och grillade hos ett par kompisar och tittade på den tråkiga matchen, Sve-Dan. Antar att det är bara och glömma vm nästa år:(

Idag jobbar jag kvällen, så just nu går tvättmaskinen för högtryck, har blivit lite dåligt med tvättning sista tiden, så det hög tid nu....

torsdag 4 juni 2009

Vad händer i dag då?

Skall strax i väg och jobba, i kväll har Victor fotbollsträning, själv tänkte jag att jag skulle hinna med och måla några väggar! Pasi och Jonathan skall på grillkväll med hans klass nere vid Svalnäs, tyvärr visade vädret på regn så det kanske blir inställt.
Jonathan var nöjd efter sin match, laget vann med 9-1 mot Levene/Skogslund och han gjorde ett mål också!

Håller tummarna för uppehållsväder ikväll!

onsdag 3 juni 2009

Målning!

Taket i hallen.
Igår målade jag färdigt taken, och det såg ut att bli bra. Hann även börja grundmåla väggarna i Jonathans rum, idag får målningen stå åt sidan. Jonathan har seriematch och innan det skall det hinnas med att tillagas något att äta.
Hoppas att jag hinner fortsätta i morgon, är roligt nu när man ser att det börjar gå åt rätt håll:)

måndag 1 juni 2009

Spiken!




Har tillbringat mycket tid utomhus i helgen, vilket kanon väder!
Barnen och deras lag kämpade tappert i värmen, men gick inte vidare till Söndagens slutspel. Detta gjorde att vi fick en dag över, vi passade på och åkte ut till Spiken. Där gick vi omkring och tittade på båtar och käkade glass.

Så i helgen har vi haft en välbehövlig vila i från bygget, idag är vi lediga så Pasi har passat på och fixa lite med våran sportbåt, barnen vill ha i den så de kommer ut på nya fisketurer.
Ute på bygget så skall jag sköta om resten av målningen och tapetseringen av våra rum, har tänkt att börja med det i morgon. I dag skall vi fortsätta och njuta av solen utomhus:)

Fortsatt trevlig Måndag!