måndag 31 augusti 2009

Pergo

I dag har vi fått hämtat hem golvet till vårat sovrum, det heter Pergo Original Ek. Finns att titta på här www.pergo.com.
Igår kom taklisterna på plats i sovrummet. Barnen fick flyttat ut en del av sina leksaker och grejer till sina rum. Nu hoppas vi också på att kunna sova i vårat rum för första gången till helgen. Har kvar att lägga in golvet och att få golvlisterna på plats, och lite annat små plock....
Eftersom vi har tänkt att börja lägga golvet i kväll, måste jag förberedda lite. Så på återseende!

lördag 29 augusti 2009

Ström på Marbogården!




Sååå nu har vi ström på utbygget också....Satte upp de sista doserna och kopplade in elen idag, skönt nu är det bara installation av Lan uttagen och belysning utvändigt kvar. Detta skall elektrikern hjälpa oss med näst, nästa vecka. Det blir kanon, så man slipper flumma runt ute i mörkret. Vi går ju inte åt ljusare tider....
Nu har vi också fått upp alla lampor i barnens rum, får lägga ut lite bilder i nästa vecka på rummen!

Fortsatt trevlig helg!

onsdag 26 augusti 2009

Inredning

Jonathans fönster.
Spot lampan från Ikea, barnen var väldigt glada över lampan.
Varje ledig stund grejar vi i barnens rum, så att de kan flytta in i sina nya rum, inom en snar framtid! Lampor, skåp och rullgardiner och annat smått och gott börjar komma på plats.
Får återkomma med flera bilder.....Hinner inte sitta framför datorn nu:)

Ha det gott!

söndag 23 augusti 2009

Ikea!

Bestå stomme vit.
Bestå Norum dörr, vit högblank.
Forså bordslampa, förnicklad
Forså bordslampa, svart
Taklampa, Tross spot.
Rullgardin Tupplur.

I går fick jag och mamma ett plötsligt infall att åka till Ikea. Vi for iväg med bil och släp.
Trevligt med en heldag själva, utan barn och gubbar:) Jag var på jakt efter saker till barnens rum. Ovan visar jag några av alla grejer som jag köpte. Så i dag har vi börjat att montera ihop och sätta lite av grejerna på plats. Jäkligt kul och se när det börjar bli fint, och att se när barnen ser så nöjda och glada ut!

Jag har slutat greja för idag, för Victor skall ha två fotbollsmatcher nu i eftermiddag. Så jag skall titta på.....

torsdag 20 augusti 2009

Höst projekt!

Här skall vi brädfodra klart intill och runt dörren.
Vi skall tilläggs isolera denna väggen, och brädfodringen skall bli samma som utbygget.
Detta fönstret skall bytas ut mot ett nyare!
Under hösten när det är skapligt väder är det tänkt att vi skall riva och bygga nytt på våran gamla altan. Har röjt undan allt överblivet bygg material och annat skräp, så nu kan vi börja greja när vi vill.
Vi har lite små pyssel kvar inne, sen kan barnen flytta ut i sina rum. Det får bli att greja där när det är sämre väder, nu är det kors i taket härligt väder ute och då kan man ju inte vara inne:)

I dag började barnen skolan igen, så nu är allt som vanligt igen! De har ju inte hoppat jämn fota av lycka här hemma över att skolan har dragit igång igen.
Jonathan beklagade sig över att behöva gå långa dagar varje dag, han stönade och sa
-skolan förstör hela mitt liv.....haha tänkte jag det är bara början, det kommer bli många långa dagar och år i skolan för han!
Fotbollen är också igång igen, träningar och matcher i tid och otid under veckorna. Pasi har hållit på några kvällar nu, och putsat på Jonathans motorcykel så den blänker och är fin nu. Så bygget har liggat nere, men vi får väl se om vi får lite lust att greja i helgen!

måndag 17 augusti 2009

Fondvägg!






Här kommer lite bilder på när vi fick upp tapet våderna på väggen, det är en QuickUp tapet.
Det gick väldigt lätt, var bara att skära till och för klistra rätt på väggen och sedan upp med våderna! Nöjda är vi, fondväggen passa väldigt bra till färgen vi har på resterande väggar i rummet. Tapeten heter Klocklilja och är från Duro.
All färg och tapeter som vi använder på bygget utvändigt som invändigt kommer från Målarboden.

söndag 16 augusti 2009

Tomas Ledin!

Inte långt ifrån Ledin:)
Spelningen var bra, med många kända låtar.

I Fredags hade vi en en hel kväll, med bra väder. Vi hade tur som fick åka i denna fina bilen till Arnfestivalen där Tomas Ledin spelade på kvällen.

Var ett stort område med olika aktiviteter att kolla på och ett bra band som spelade i öltältet. Det var mycket folk där och vi sprang på lite gamla kompisar, som vi inte har träffat på ett bra tag.
Ledins spelning var som väntat kanon bra, jag och Malin lyckades ta oss längst fram och där stod vi och njöt i fulla drag:) Jätte lyckad kväll, hoppas det blir något liknande nästa sommar. Många kända artister har varit där i helgen, kan varmt rekommenderas!

I helgen har vi små grejat inomhus, har b.la fått upp tapet till våran fondvägg i sovrummet. Men det får bli bilder på detta i morgon.
Nu är semestern slut för oss och på Torsdag är sommarlovet slut för grabbarna, skall faktiskt bli lite skönt med rutiner och allt det vanliga igen!

fredag 14 augusti 2009

Arnfestivalen!

Nu har vi fått rensat på altanen, och slängt en hel del saker vi inte behöver längre. Alla annonser på Blocket är också borta, allt sålde vi samma dag.

I kväll blir det sommarenshöjdpunkt, vi + brorsan och hans tjej skall gå och titta på Tomas Ledin när han spelar på Arnfestivalen! Det skall bli skit roligt, lite förfest och lyssna in oss på skivan får det bli, och sedan ett besök i öltältet innnan han börjar spela kl 23.15.
Hans nya skiva är lika bra som alla hans tidigare, var några år sedan han var på turné så skall bli kul att se honom live igen.....

Trevlig Fredag! Med fint väder här i alla fall:)

onsdag 12 augusti 2009

Fixar dag!


I dag har vi storstädat på tomten, hade kvar byggspill, tidningspapper och massa flaskor som har råkat hamna på våran gamla altan. Den skall så småningom rivas, så vi var tvungna att storstäda. Blev två vänder med bilen till affären för att panta...
Barnens gamla cyklar, min med för den delen hamna på soptippen idag.
Fönster som har blivit utbytta och lite annat överblivet byggmaterial + barnens gungställning och rutschkanan har hamnat på Blocket till försäljning och det gick 20min så var leksakerna sålda:)

Skönt att få lite ordning, ibland är det bara tvunget att städa upp när man bygger. Imorgon fortsätter vi om vädret tillåter, har lite kvar.....

måndag 10 augusti 2009

Vänern!

Nu åker vi ut till Blånabb och badar, har varit ute mycket där sista veckan. Skönt att få lite av koppling från bygget. Vi har våran sista semester vecka tillsammans nu.

Hörs när det blir sämre väder igen...

fredag 7 augusti 2009

En dag på sjön

Många båtar ute på öarna, märks att det är semestertider.
Här är grabbarna på jakt efter att få se några små fiskar.
Står på behagligt av stånd och studerar, va de håller på med...
Här badas det:)

Skötsel av båten hinner Pasi med, den mannen har svårt att sitta stilla, några längre stunder.
Snorklingstur.
Abborre grillas.
Nu spenderar vi mycket tid ute på sjön, bäst att passa på så länge solen behagar visa sig!
Här är lite bilder från en vanlig dag ute på sjön, nyfångad abborre grillade vi och det smaka så gott... Imorgon blir det hel dag på sjön och sedan kräftskiva på kvällen hos bror och sedan blir det sjön tidigt på Söndagen igen.
All byggnation av huset får ligga på is ett tag till, har ingen som helst lust att greja i detta underbara väder.

Trevlig helg!

onsdag 5 augusti 2009

Takpannor


Då var vi av med lite takpannor, skönt att slippa se de ligga och skräpa här på tomten!
Jag håller på och rensar ogräs på gången upp till baksidan, eftersom vi har grejat så mycket inne har det blivit dåligt med skötsel utomhus. Men det börjar likna något så smått ute nu, i morgon skall jag åka och hämta gårdsgrus och fylla på med. Det är konstigt att det varje år måste fyllas på, är precis som gruset får fötter och försvinner:)

I natt har barnens kusin sovit över här, med en 2-åring så blir det mycket passande. Märks att man är van vid större barn nu för tiden. Lite trött var jag när hon lämnade oss, men roligt var det.
Alltid lika roligt när hon kommer, och lika skönt när hon åker hem.....

Får ge mig ut en stund till i det vackra vädret och njuta, man är ju inte bortskämd med sol sista tiden.

måndag 3 augusti 2009

Liseberg!

Efter ett trevligt bröllop med både fin vigsel, båttur i skärgården och middag under kvällen, så bestämde vi oss på morgon igår att besöka Liseberg!
Vi fick även med oss Pasis bror med familj, så vi hade en heldag nere i Göteborg och vädret var på vår sida hela dagen och kvällen, med undantag av en liten regnskur under kvällen.
Det blev åkpass till oss alla, sen åkte vi i stort sätt allt. Jag åkte mycket mera i år än vad jag har gjort tidigare år, men det blir väl så när alla gillar att åka allt!
Själv trodde jag att jag skulle dö, några gånger under dagen....pust. När man var ungdom åkte man allt, sen har djärvheten avtagit med åren:) Men igår överträffade jag mig själv med att åka Kanonen, Balder,Uppskjutet, Uppswinget m.m. Den nya åkattraktionen Hanghai var helt i min smak:)
Alla var supernöjda när vi åkte hem igår kväll, vi hade tur med att det var korta köer också.....

I dag har Pasi återvänt till jobbet efter 3veckors semester, eftersom vi haft så dåligt väder här och att det även är det idag, så flyttar han fram sin sista vecka lite. Med hopp om finare väder. Jag och barnen är lediga nästa vecka med så då tar han också ledigt, om det inte blir kanon väder tidigare.
Idag skall jag köra fram överblivna takpannor från baksidan av huset till framsidan. Skall nämligen bli av med dessa ikväll, och det känns skönt. Barnen får hit några kompisar över dagen, de hoppas på att kunna bada i poolen, usch jag tycker det verkar för kallt, men ungar tål ju mer.

Trevlig vecka, där ute......