fredag 30 april 2010

byte av fönster


Tiden springer iväg, och uppdateringar av bloggen här har varit minst sagt dåliga sista tiden. Men här kommer några bilder på fortsättningen av insättning av nytt fönster. Här ovan håller Pasi på och öppnar upp för det nya fönstret, med hjälp av en tigersåg.


Här strömmar det frisk luft in i rummet. Sneda reglar är en styggelse! Ett lätt sätt att komma runt problemet är att skruva i exempelvis gipsskruv parvis i under regeln och sedan mäta med vattenpass och vinkelhake, samt justera med mejsel. Sedan ställer man bara fönstret på skruvskallarna! Detta fungerar utmärkt vid montering av inre fönstersmygar-du slipper chimsa med masonitbitar och dyl.


Pasis bror var på passligt på besök hos oss när fönstret skulle på plats, så jag slapp att lyfta fönstret. Det är tyngre än man tror, räckte med att hjälpa till med att få in fönstret från garaget.Vi ville att fönstret skulle vara jäms med ytterfasaden, utan några yttre smygar. Då var det bara att skruva upp tillfälliga brädlappar, på utsidan som tog emot fönstret så att det inte ramla ut och gick i kras! Därefter var det bara att dra i karmskruv, och dreva runt fönstret med drevull på utsidan och fogskum på insidan....Så nu var fönstret på plats och allt är klart för vidare arbete, de gamla fönstren skall ut. Bilder på detta kommer i nästa inlägg.

Önskar en go och trevlig valborgskväll!!!

5 kommentarer:

Vit som snö sa...

Såna jobb tar ju massor av tid och även om dom inte är kul medans dom pågår så är det desto mer kul när det är klart!
Hoppas du får en mysig kväll!
Kram Cilla

Ika sa...

Öppna hål i väggen med tigersåg väcker många minnen. Så glad att allt det är klart iaf.
Stort härligt ljusinsläpp fick, blir säkert jätte fint när det är klart.

Dicksonska våningen sa...

Så roligt att få se hur det går till. Vi behöver sätta in fler fönster i vårt hus.Och det har vi aldrig testat förut...

Ha en härlig valborg!
Kram Annika

Min Lycka sa...

Det är ett himla pyssel när man väl sätter igång med projekt, men tur är väl att det alltid blir bra resultat!

Ha en trevlig helg!
Marika

Soltorp sa...

Tack och hoppas att ni också fick en trevlig valborg, vad ni är duktiga som käpar på med renoveringen! Imopnerad! Kram Vivi soltorp