söndag 28 februari 2010

Pulkaåkning


Jobbar hela helgen men i förmiddags hann vi med en tur till pulkabacken, så barnen fick åka av sig lite. Hade med den nya kameran och tog lite bild serier, ser riktigt roligt ut när man tar hela åk turen. Har installerat ett nytt program på datorn, Photoshop Elements. Verkar finnas en hel del finesser att pyssla med, får titta närmare när tiden räcker till. Men fick i alla fall lagt in några bilder på barnen ovan....

Är det någon som vet hur man lägger till sitt eget namn el dyl på korten, eller har andra ideér? Så lämna gärna en kommentar:) Nu är det snart dags att tjäna lite pengar....

Ha en fortsatt skön Söndag!

fredag 26 februari 2010

Ibland är det.....

Lånad bild Internet

Bra att ha "drulle" försäkring. Jag har lyckats med att tappa våran kamera i klinkers golvet i våran hall. Som tur var fick vi pengar för, vad våran gamla kamera fortfarande var värd. Så denna gången blev det en system kamera, efter att jag fått lägga till lite ur egen kassa. Nu hoppas jag på att det kan bli ännu finare bilder med denna nya Nikon kamera!

När barnen var små så tecknade vi denna extra försäkring, och sedan har den hängt med vidare genom åren. När vi tog den försäkringen var det för att täcka upp för små olyckor, som barnen kunde tänkas åstadkomma....
Men faktum är att det i denna familjen, bara är vuxna som har lyckats ställ till det för sig.
Pasi har lyckats med konststycket att tappa i sin mobil i ett pytte pytte litet hål, med massa is runt omkring sig. Han tappade helt enkelt i mobilen i ett borrat hål där han skulle pimpelfiska!!!. Som tur var täckte försäkringen upp detta lilla missöde....Ja jag skall väl inget säga. En varm sommardag med ett glasvin på bordet, råkade jag krångla till det så mobilen hamnade i glaset:) Så tur att det finns drulle försäkringar för vuxna!!!

Trevlig Fredag!!!

tisdag 23 februari 2010

Snö,snö,snö....

Här håller vi på och skottar av snö på framsidan av hustaket. De sista dagarna har mycket av våran fritid gått åt till att skyffla undan snö, snart vet vi inte vart vi skall göra av alla snö massor. Får hoppas på att det inte kommer mera, känns som vi är rätt så nöjda för denna vintern! Så inomhus står det stilla med grejandet, men känns skönt.
Behöver ha lite pauser i mellan allt arbete. Snöröjning får man väl se som ett träningspass:)
På vissa ställen är det upp till 1meter, men överlag låg tjockleken på mellan 80-90cm.
Kändes säkrast att skotta rent taket, eftersom vi bara har 18graders lutning. Sen är ju ena delen av huset nybyggt, skulle vara en katastrof om något skulle hända....

Snön yr runt, på vägen ner....
Här är det ett tunt lager kvar på taket, på ena sidan och andra...
Sidan är också ren från all snö!
Men när vi kommit ner så såg vi och visste i och för sig om att vi fortfarande har ett problem kvar. Och det är all snö som nu åkt ner, och som just nu befinner sig på uppfarten och gången till entré dörren. Likaså blev det en stor hög framför den blivande ingången, på framsidan. Och det går ju inte att ha all snö i vägen, så det får bli ett "träningspass" till i morgon kväll. Ha det gott i det "härliga" vintervädret vi nu har!!!!

söndag 21 februari 2010

Snö på Marbogården!

Nu finns det mycket snö hemma hos oss, under de 11år som vi har bott här har
vi inte varit med om så mycket snö som i år!
Mig gör det inget om det är gott om snö, bara man kan använda vägarna...
Här skymtar man en insnöad bil, är våran gamla bil, som skall till skroten
när snön har försvunnit.
På somrarna brukar det synas en häck här, men den är helt borta under snö massorna. Nu gör det inte så mycket om den blir förstörd, den skall ändå grävas upp frampå till våren.
Barnen har fått riktigt stora snö högar att leka i....
Victor poserar på toppen!!!

Idag gnistar det riktigt härligt i snön, när solen är framme.
Denna helgen har vi ägnat oss åt att skotta bort väldigt mycket snö. Igår hade vi fullt upp med att få skottat bort vallen efter plogbilen. Idag är det skottat och fint på vår uppfart och gången fram till huset. Får väl se hur länge det håller sig, skall ju tydligen komma mera snö...Nu på eftermiddagen har ju solen varit framme, så då passade jag och Victor på att ta en promenad bort till pulkabacken. Jonathan har varit hos en kompis över helgen, så Pasi är i väg och hämtar hem honom....Ha en fortsatt skön Söndag!

fredag 19 februari 2010

Sportlov med.....

Bowling! Barnen har denna veckan haft sportlov, och man försöker ju alltid hitta på något extra så att det känns att de är lediga...Veckan har varit full tecknad för barnen, de två första dagarna var det kompisar som sov över. med både dataspelande och ute lekar. Sen blev det en natt hemma hos mormor och morfar, med pulkaåkning m.m.
Och i Torsdag var jag ledig så då bar det iväg till bowlinghallen i stan!!!
Det var ett tag sedan vi spelade sist, men efter en stund så började det gå bättre:)


Efter halva tiden så släcktes det ner och blev discobowling, det var mycket uppskattat!

onsdag 17 februari 2010

Ytterligare en vägg färdig!

Här är det en tapetremsa kvar att sätta upp...
Många kontakter och uttag för elementet är det på denna väggen, så har tagit lite längre tid att få färdigt här!
Det blev mycket ljusare, så det känns jättebra att det blev till det bättre...
Snart blir det dags att åka och inhandla lister som skall målas till köket och hallen. På bilden här ovan skall vi också ha dit hörnlist, som avgränsar mellan fondväggen och köket.
Tycker fondväggen gör sig super bra här, och blev så bra när det kom upp ljusare tapet på den köksväggen intill.

Trevlig Onsdag!!!

tisdag 16 februari 2010

Marimekko tävling!

Nu pågår en tävling hos Signe 1. Passa på och vinn en marimekkoskål!

måndag 15 februari 2010

Jag har fortsatt på min....

Tapetserar resa!!! Tar och grejar lite då och då, med pauser i mellan....
Nu är det väggen i köket som ansluter till hallen, som har blivit klar.
I helgen så var jag och Victor ensamma, så det har varit ovanligt lugnt och tyst i huset...De andra var uppe i Dalsland och hälsade på hos barnens farmor och farfar. Så i mellan åt passade jag på att tapetsera, hittills har det gått bra. Jag hann även med att börja runt köksfönstret och den tillhörande väggen. Det kommer nog bli bra i alla fall, känns och ser ut som tapeten passar bra till den gula färgen luckorna har i köket. Det kommer bli mycket ljusare och det gillar jag.

Ha en bra vecka!!!!

fredag 12 februari 2010

Kärleksförklaring!

Idag kom Victor hem med denna fina påse, som han gjort i skolan....
I där låg denna fina lappen och ett godis hjärta, kan man få en finare kärleksförklaring?
Tror inte det!!!! Tack snälla Victor! Och du, I love you too....

Trevlig Fredagskväll!

torsdag 11 februari 2010

Från början, till slut....

Tänkte visa er en bildserie på Victors rum. Lite bilder på vad som hände undan för undan. Här är det reglat och förberett för att sätta gipsskivorna på plats.
Här är gipsskivorna uppsatta, bild på ena sidan av rummet och....
Nästa sida!
Döskallar skulle det vara, det var en önskan från hans sida. Så det var bara att ordna med schablon, och sedan dutta i färg och vips så hade vi döskallar i rummet!!!
Här är fönstersmygarna och bänskivan. Pasi sågade till, så att vi fick skivan efter eget önskemål.
I målad version...
Här har vi kommit så lång att golvet är lagt och klart. nu är det bara inredning och lister som fattas.
Och här har vi fått monterat ihop den dubbla garderoben, förvaring kan man inte få för lite utav...
Färdigt resultat och Victor var skit nöjd med sitt nya rum och huvudsaken var ju det!

See you later....

måndag 8 februari 2010

Igår gjorde.....

Jag något jag inte gjort förut. Jag tapetserade alldeles själv för första gången. Har varit med och kollat när Pasi har tapetserat tidigare, och tänkte att det här borde väl jag också klara av...
Så när Pasi och Jonathan åkte iväg på pimpelfiske. För övrigt så kom de hem med 40st abborrar, och var både glada och trötta efter en hel dag ute på Vänern! Satte jag igång att tapetsera i alla fall, och fick väl godkänt av Pasi när han kom hem.

Before!
After!

Nu skall toalett dörren bytas ut så småningom, och ytterdörren skall målas vit. Men det får bli när det är varmt nog....Sen är det ju alla lister och sådant kvar också. Nu får det väl bli till att börja slipa i köket, och tapetsera där också. Men,men skall hinna med vardagsbestyren i mellan också så kan inte tänka mig att det blir någon ny tapet i köket denna veckan.

Ha en bra vecka!

lördag 6 februari 2010

Snart....


Kör Melodifestival cirkusen igång igen, och vi skall som vanligt sitta och kolla!!! Barnen gillar verkligen detta programmet och speciellt när det håller på i flera veckor. Röstas skall det också och oftast på olika för samma smak har de inte alltid....
Här hemma har vi börjat tapetsera i hallen, bilder en annan dag, är fullt upptagen med att förbereda mat till folket som kommer hit i eftermiddag.
Ha en skööön Lördag!