fredag 30 april 2010

byte av fönster


Tiden springer iväg, och uppdateringar av bloggen här har varit minst sagt dåliga sista tiden. Men här kommer några bilder på fortsättningen av insättning av nytt fönster. Här ovan håller Pasi på och öppnar upp för det nya fönstret, med hjälp av en tigersåg.


Här strömmar det frisk luft in i rummet. Sneda reglar är en styggelse! Ett lätt sätt att komma runt problemet är att skruva i exempelvis gipsskruv parvis i under regeln och sedan mäta med vattenpass och vinkelhake, samt justera med mejsel. Sedan ställer man bara fönstret på skruvskallarna! Detta fungerar utmärkt vid montering av inre fönstersmygar-du slipper chimsa med masonitbitar och dyl.


Pasis bror var på passligt på besök hos oss när fönstret skulle på plats, så jag slapp att lyfta fönstret. Det är tyngre än man tror, räckte med att hjälpa till med att få in fönstret från garaget.



Vi ville att fönstret skulle vara jäms med ytterfasaden, utan några yttre smygar. Då var det bara att skruva upp tillfälliga brädlappar, på utsidan som tog emot fönstret så att det inte ramla ut och gick i kras! Därefter var det bara att dra i karmskruv, och dreva runt fönstret med drevull på utsidan och fogskum på insidan....



Så nu var fönstret på plats och allt är klart för vidare arbete, de gamla fönstren skall ut. Bilder på detta kommer i nästa inlägg.

Önskar en go och trevlig valborgskväll!!!

måndag 26 april 2010

Vårkänning - nionde veckan


Oj då har ytterligare en vecka sprungit iväg! Idag är det riktigt skönt väder, fast solen inte håller sig framme. Vill ni kolla in vilka som är med i denna vårteckensutmaning, så kolla som vanligt till vänster och tryck på den ovala ikonen. Här ovan är det björkarna här hemma som har börjat knoppa sig!!!


Ytterligare en knopp från något jag har i trädgården, ingen aning vad den heter....


Tulpanerna är riktigt på gång, nästa vecka har de nog blommat ut och kanske över?!
Vi får se vad som händer under veckans gång.


Vitsippor är sååå fina och nu står de i full blomning på tomten, vacker syn!!!!

fredag 23 april 2010

Vår=mycket att göra!


Den sista tiden har jag dåligt varit inne här och uppdaterat, vad som händer. Det är konstigt när det blir vår, då är det massa som skall göras....Samtidigt som jag jobbar, pluggar jag lite också och just nu är det mycket att hinna med där också. Så fler timmar på dygnet, tack!!!
Har inte hunnit gå in och kolla på de bloggar jag brukar göra heller, men hoppas jag får en liten stund över idag. Vi har i alla fall fått reglat upp för det nya fönstret i barnens gamla rum. Det skall nu sättas in det nya fönstret och de gamla skall bommas igen, får återkomma med bilder när detta är gjort!

Här är även elen till uttag och element dragna

Närbild

I helgen fyller Jonathan 11år och det blir kalas för kompisarna ikväll, i morgon kommer den närmaste släkten på besök. Sen så jobbar jag de närmast tre dagarna också, så det lär bli fullt upp, men huset är städat nu i alla fall....

Ha en skön helg!

måndag 19 april 2010

Vårkänning - åttonde veckan








Igår var vi ute på en vårpromenad längst med vattnet, och hittade flera vårtecken! Fåglarna har riktigt vaknat till liv, även växtlivet fortsätter att så smått knoppa sig och bli grönare:))
Ankorna här ovan traskade upp på land och kom riktigt nära, vi var nog inte mer än 1m ifrån dom. Någon jättevärme var det dock inte under promenaden, blåste väldigt mycket. Men det var skönt med frisk luft, och rosiga kinder på oss när vi kom in...

Vill man titta vilka som deltar i utmaningen, så kolla till vänster och tryck på den ovala ikonen. Det är Viveka på Humlebacken som har anordnat denna trevliga utmaning!!!

Önskar en bra vecka till alla där ute!

torsdag 15 april 2010

En dag...


På golfbanan har jag haft, var ledig idag så passade på att gå en runda!


Finns många fina vyer att titta på, i vattendragen kan man stöta på karp. Men att gå på banan helt själv är inte alltid så roligt, så idag hade jag trevligt sällskap med mig.....


Min käre make fick agera caddie! Han stackarn har varit hemma hela veckan med ryggproblem. Av kiropraktorn hade han fått order att promenera, så detta passade bra.
Trevligt var det också att på tu man hand komma ut....


Det var roligt att vara ute på banan igen, efter flera års uppehåll.




Over and out!

måndag 12 april 2010

Vårkänning - sjunde veckan


Tiden rinner iväg, nu är det dags för vårtecken igen! Nu börjar det hända lite mer med grönskan här i trädgården. Har ju följt krokusen under några veckor, och nu har den öppnat upp sig....Vill man se vilka som deltar i vårteckensutmaningen, så kan man trycka på den ovala loggan till vänster.


Här är det påskliljorna som har börjat titta upp genom jorden, skall följa utvecklingen och se hur många veckor dessa behöver ha på sig för att stå i blom.


Rhododendron har börjat knoppa sig, så smått.


Här är det väldigt många gröna blad, är något marktäckande. Som har kommit riktigt långt mot allt annat här hemma.....Är dålig på att veta vad alla växter och blommor heter, kanske någon där ute som vet???


Det är samma med denna, vet inte vad det heter. Men har börjat att grönska i alla fall!


Ha en härlig vårvecka!

fredag 9 april 2010

Vårpromenad








Idag har det varit riktigt gott vårväder, här ovan visar jag lite bilder från våran promenad. Det är fortfarande is ute på vänern, men det börjar ta på den nu. Började även bli lite grönt på sina håll inne i skogen. Efter fick det bli grillning hemma i strålande solsken, men för en liten stund sedan märkte man att det "bara" är vår. Blev snabbt kallt, så nu har vi kommit in och skall snart bänka oss framför teven. Det är barnens favorit program Talang...Efter det börjar mitt favorit program Solsidan!!! Är synd att det är sista avsnittet, men som tur är skall det tydligen komma en säsong två i alla fall.

Ha en skön Fredagskväll

onsdag 7 april 2010

Vi grejar med...


Barnens gamla rum så smått, här håller Pasi på och mäter ut för det nya fönstret. Det kommer hamna mellan de bägge fönstren på bilden ovan. Vi tog även bort det högra elementet, dels funka det inte längre och sedan måste det dras nya vp-rör precis där elementet satt. Det vänstra får sitta kvar och utsöndra lite värme ett tag till. Det får åka bort när jag skall börja slipa och spackla, och det dröjer ett tag till...

Några dagar senare fick vi bort gipsskivor och isoleringen...Sen tog det tvärstopp! Vi hade glömt att köpa reglar, men nu är det gjort så nu kan vi fortsätta när vi vill. Antar att det blir snart, för fönstret är beställt!
Före vi kan sätta in det nya, skall det dras för nya uttag. Lika bra att passa på när väggarna är öppna. Uttag kan man inte få för lite utav....

Nu har det strax blivit dags för arga snickaren, barnen gillar det programmet lika mycket som jag. Får se hur mycket han skäller idag!

Ha en fortsatt bra kväll

tisdag 6 april 2010

AWARD

Jag har fått en award, mycket trevligt! Jag har fått den från Marika, som har bloggen
Min lycka. Titta gärna in där:)

Utan inbördes ordning vill jag ge en award till dessa bloggar nedan, de har alla läsvärda och intressanta bloggar att följa....








måndag 5 april 2010

Vårkänning - Sjätte veckan


Vårvädret kan man inte klaga på under påskhelgen, förutom att regnet har hittat hit idag. Men det är dags för ett nytt vårinlägg, vill man kolla vilka som är med så titta på den ovala bilden på vänster sidan. Fick ut cykel för första turen i helgen. Riktigt skönt, kommer användas igen så fort vädret är skapligt....


Barnen var så nöjda när stutsmattan kom ut ur garaget, den har använts flitigt i helgen. Bara synd att det regnar idag när de är lediga, i morgon börjar skolan för deras del igen.


Förra Måndagen, tog jag kort på några krokusar som var på gång....


Och idag har de på allvar börjat komma fram!


Får se om de har blommat ut tills nästa vecka....

Ha en skön vecka!!!

torsdag 1 april 2010

Påsk


Innan påsklovet gjorde barnen lite egna påskfigurer i skolan. De brukar alltid komma hem med nya till varje påsk. Jag själv brukar ställa fram deras alster varje år , och i år ville de visa upp några av dom här på bloggen!!!. Så här kommer några bilder....Tycker de är så fina:))


Denna har Victor gjort, till denna påsken och är döpt till Popp!!!


Jonathan har kämpat med denna kyckling, den gjorde han förra året. Har hållit sig bra, lika fin än...

Idag fick barnen sitt stora påskägg, att dela på som vanligt till varje påsk. Väntat och frågat när det skall komma har de gjort ett tag nu. Så idag blev de väldigt nöjda! Nu gäller det att spara lite också, skall räcka hela påskhelgen.

Vi på Marbogården vill önska en....

GLAD PÅSK!!!