tisdag 12 april 2011

Ljugarbänk, som börjar ta form!

Från förra inlägget, så tillverkades sockel till hela grunden. På sockel skall det stå två stycken överskåp från Ikea! Här ovan har jag börjat montera ihop dessa två skåp.

Är nöjd med mig själv, att jag klarade av att montera ihop dessa alldeles "alen" utan hjälp.

Här är första bilden på panelskivan, som är v-spont och kommer från: Brandens Panelskiva.
Väldigt lätt att sätta upp och tjockleken är bara 6mm. Är även tillverkad i MDF, så hållbarheten är ju fin. Sen kan man ju alltid diskutera om det är värt priset, för oss var det det. Eftersom vi inte skulle ha så stora mängder, men ändå bra kvalité.....

Här har lådorna och hela panelen kommit på plats, så här ser man att själva bänken börjar likna något i den stilen vi har tänkt oss!

Själva sitsen är en planka i massiv ek, här har den blivit in oljad en gång men behöver flera gånger till för att hålla sig i framtiden...

Man kan ju undra vad vi skall ha dessa överskåp till, när det ser ut så här?
Jo, tanken är att ta en tur till Ikea frampå när det passar. Och där är tanken att vi skall inhandla monteringssats till utskjutbara lådor, med lucka framtill. Eller vad det heter, ja ja ni lär se när de kommer på plats. Det tråkiga är att själva monteringssatsen, som inte kommer synas är det dyraste av allt!!!

Det kommer säkert bli väldigt bra, när det blir färdigt!
Vid nästa inlägg så kommer lister m.m. visas.

Lev väl så länge!!!1 kommentar:

Ika sa...

Kommer bli jätte bra. Bra jobbat alldeles mol alen.