tisdag 12 april 2011

Ljugarbänk, som börjar ta form!

Från förra inlägget, så tillverkades sockel till hela grunden. På sockel skall det stå två stycken överskåp från Ikea! Här ovan har jag börjat montera ihop dessa två skåp.

Är nöjd med mig själv, att jag klarade av att montera ihop dessa alldeles "alen" utan hjälp.

Här är första bilden på panelskivan, som är v-spont och kommer från: Brandens Panelskiva.
Väldigt lätt att sätta upp och tjockleken är bara 6mm. Är även tillverkad i MDF, så hållbarheten är ju fin. Sen kan man ju alltid diskutera om det är värt priset, för oss var det det. Eftersom vi inte skulle ha så stora mängder, men ändå bra kvalité.....

Här har lådorna och hela panelen kommit på plats, så här ser man att själva bänken börjar likna något i den stilen vi har tänkt oss!

Själva sitsen är en planka i massiv ek, här har den blivit in oljad en gång men behöver flera gånger till för att hålla sig i framtiden...

Man kan ju undra vad vi skall ha dessa överskåp till, när det ser ut så här?
Jo, tanken är att ta en tur till Ikea frampå när det passar. Och där är tanken att vi skall inhandla monteringssats till utskjutbara lådor, med lucka framtill. Eller vad det heter, ja ja ni lär se när de kommer på plats. Det tråkiga är att själva monteringssatsen, som inte kommer synas är det dyraste av allt!!!

Det kommer säkert bli väldigt bra, när det blir färdigt!
Vid nästa inlägg så kommer lister m.m. visas.

Lev väl så länge!!!



lördag 2 april 2011

Ljugarbänk?

Här hemma har vi börjat med att försöka göra en ljugarbänk, eller en sitthörna i alla fall.
Om det blir en ljugarbänk återstår att se i framtiden....

Här ser ni från barnens gamla rum, och i detta "intjack" har det stått två garderober. Men för att få mera väggar i detta rum, så ville jag ta bort dessa garderober helt och hållet. Min tanke var från början, att det skulle bli en vägg där och ett tomt utrymme innanför gipset.
Som tur var kom barnens mormor, med en väldigt bra ide! Att helt enkelt använda detta dö utrymme, fast från köket och hallen. Det är detta utrymme som förhoppningsvis kommer bli en ljugarbänk eller i alla fall ett extra utrymme, där folk som hälsar på kan trivas lite extra i....
Sen kommer det framför allt att bli mycket luftigare!!!


Detta är hörnet som jag har skrivit om ovan. Tittar man till vänster, så ser man köket och till höger ligger hallen, den mindre i huset!

Här har sågen börjat arbeta....

Här ser man att väggen är borta i köks delen, barnen var väldigt ivriga med att få hjälpa till. Så det blev till att ta fram stora släggan, och tillslut var vi i igenom.

På denna bild är gipset helt borta, och kanterna intill reglarna är finputsade.

Och här har vi öppnat upp den biten mellan reglarna som ni ser på ovanstående bild. Den delen ansluter till hallen, ni ser också en el dosa till kökslampan som hänger ner....

Den trollade handyman bort och, satte fast på väggen i hallen. Syns om man tittar riktig noga till höger i bilden....Här håller han på och reglar upp väggen.

På sista bilden i detta inlägg, gör han grunden till sockeln....


Fotsättning följer!!!