fredag 31 juli 2009

Bröllop!

I morgon skall vi på bröllop, kl 14.00 blir Tomas och Ira herr och fru Karlqvist:)
Alltid roligt att gå på bröllop, var några år sedan sist.... Extra roligt blir det när vi skall ut och åka med M/S Navaren efter vigseln. Enligt väder prognosen skall det bli fint väder, håller tummarna för detta!

Här hemma har vi grejat inomhus i dag, eftersom det har regnat, igen. Vi har fått lister på plats runt våra sovrumsfönster, och annat små pyssel har vi hunnit med. Om en stund skall vi tapetsera fondväggen i vårat sovrum, men först skall vi hinna med en omgång Yatzy med barnen.

Trevlig Helg!

torsdag 30 juli 2009

Trädgård - idag med...

Nytt projekt - riva den gamla altanen. Ut efter högersidan skall det byggas en trappa upp.
Denna högen finns inte kvar längre:)
Nu är gräsmattan klippt för första gången, även häcken är trimmad för i år. I dag har jag rensat ogräs på uppfarten...mindre roligt men nödvändigt!
Pasi har börjat dela våra två högar med slipers, som i morgon skall köras till soptippen.
Nästa projekt utomhus blir att riva våran gamla altan och tömma den på massa byggskräp m.m. Sen skall vi brädfodra om, byta ett fönster och bygga en trappa upp till entrén. Får lägga ut lite bilder på detta när vi väl startar. Vi har bestämt oss för att är det uppehåll ute så är vi utomhus, annars grejar vi vidare inne. Inomhus kan jag greja en del själv, är dags att fixa i ordning barnens garderober, de skall fyllas på med kläder och även få dit deras sängar osv.

tisdag 28 juli 2009

Trädgården!

I dag har vi varit ute i trädgården, vi var ändå tvungna att hålla oss hemma trots det fina vädret.
För vi väntade på en leverans från Skånska byggvaror, och de skulle komma någonstans mellan kl13-17. Vi har beställt ett fönster därifrån. Under hösten skall fönstret i vårat kök bytas ut mot detta nya, vi fick hem idag. Det gamla fönstret är gammalt och dåligt, sitter man intill på vintern kan man känna att det är lite dragit. Det nya har också ett uv värde på 1,5 så till vintern skall det nog vara dragfritt:)

I trädgården har jag ängnat mig åt att klippa häcken och Pasi har dragit upp ogräs ur gräsmattan. Det har tyvärr kommit upp en del ogräs, man får hoppas att det försvinner mer och mer. Vi har även gödslat mattan lite, så det ser ut som det har börjat växa mera. I morgon skall vi slutföra med att klippa och trimma i trädgården!

I kväll har vi suttit och tittat på nätet, vi skall boka in oss på en kräfttur. Vi har egna burar och sen så skall vi ge oss iväg någonstans där vi kan fiska och stanna över natten. Sen få hem kräftorna och koka de själva. Barnen är så intresserade av detta och gillar att äta kräftor lika mycket som vi. Kan ju bli ett litet spännande äventyr för dom.

På återseende!

måndag 27 juli 2009

Matlagning

I dag har jag lagat lite olika maträtter, är bra att göra detta i ibland så att man slipper stå och laga varje dag....
Vädret var ju inte på sin soligaste sida idag heller så tänkte det är lika bra att stå vid spisen. Pasi håller på ute i hallen och grejar med det runda fönster där, får visa bilder senare.
Den godaste maträtten jag lagade i dag var en lasagne som jag sett Per Morberg tillaga på teven. Gillar att titta på hans program han är så spontan, personlig och rolig.
Alla hans recept finns på recept.nu bara att söka på lasagne bolognese, så hittar ni denna goda maträtt

lördag 25 juli 2009

Möhippa och kräftskiva!

Nu var vi hemma igen från våran lilla tur, kom hem i går kväll. Allt var bra och barnen var nöjda, vilket är huvudsaken nöjda barn glada föräldrar:)

Ute på bygget har det inte hänt så mycket de sista dagarna, men i dag har jag fått målat en omgång lister....Nu hinner jag inte mera skall nämligen i väg på möhippa, skall bli bastu och bad, sedan skall hon få klä ut sig och promenera en sväng på stan, sen avslutar vi med säsongens första kräftskiva!!!!

Ha en fortsatt trevlig helg!

torsdag 23 juli 2009

Quality Hotel Växjö


Bilden blev lite sned, vet ej varför??!
Sitter på hotell rummet och alla i familjen är nöjda. Barnen med att det finns lekrum, där de är i väg och springer av sig nu. De var nere en stund för ut och kom tillbaka svettiga och nöjda:)
Dagen var gjord speciellt för Victor som var så nöjd över sakerna de fick när vi checkade in, speciellt över pruttkudden han fick....
Har varit i Stömbergshyttan och tittat på fina glas och andra skulpturer m.m. Inhandlade några Iittala kivi ljuslyktor, har ju några olika färger sen tidigare och hittade några nya färger. Tyvärr är vissa så himla dyra, men ack så snygga:)
En ny stekpanna fick det också bli. I kväll har det blivit god mat, och nu tar vi det lugnt på rummet, laddar för en intensiv dag på äventyrsbadet i morgon.

Aqua Mera, Växjö

I morse beslutade vi oss för att åka till Äventyrsbadet i Växjö, eftersom det är och skall vara så tråkigt väder de närmaste dagarna.
Vi har tidigare varit på badäventyr i Örebro och Jönköping, nu kände vi att det kan vara roligt och prova något nytt ställe:) Vi stannar över tills i morgon på hotell i närheten.
Blir skönt att slippa i från bygget några dagar, och något måste man ju hitta på fast det är skit väder ute. Barnen tycker det skall bli roligt och väntar nu, så säger på återseende.......

tisdag 21 juli 2009

Bygg dagar!






Färdig monterat skrivbord! Inhandlat på Jysk.
Garderob handtag.


Före smygarna kommit på plats.
Pasis egenhändigt gjorda fönsterbänkskiva.
Montering av smyglister.
Färdigt resultat av smyglisterna, vi är skit nöjda.




Då var det äntligen dags för en uppdatering av bloggen!

Sedan vi kom hem från Dalsland, har vi mer eller mindre hållit på med utbygget. Vi har monterat ihop barnens skrivbord, som vanligt är det besvärligt att få ihop första och man tycker att man aldrig blir färdig:( Sen börjar man med det andra och allt flyter på mycket bättre....
Victors rum är så gott som färdigt, lite mer möbler, bokhylla och lite lampor m.m. skall bara inhandlas, får bli en tur till Ikea snart.
I Jonathans rum har vi fått upp alla lister och det återstår bara att måla igen skarvarna och skruvhålen, har även fått handtagen på garderoberna på plats.
Det börjar tillslut likna något i barnens rum:)

I vårat sovrum har jag målat klart väggarna och det återstår att sätta upp tapet på ena väggen, men väntar med det, skall stå och måla lister där inne några dagar till...
Runt fönstren har vi fått smygarna och fönsterbänkskivan monterat och Pasi har förberett för målning av bänkskivan, den skall jag börja med i morgon.

I eftermiddags lämnade vi bygget några timmar och tog ut cyklarna på en tur, och hade med picknickkorgen. I den hade vi lite jordgubbar, kex och ost. Vi provade Rosévin för första gången och det var ingen höjdare, trots tips från en kompis. Efteråt spelade vi fotboll och när vi kom hem slängde sig barnen i poolen, alldeles för kallt för mig och Pasi i alla fall.

Nu skall vi åter ut på bygget ett tag, jag skall måla, måla och måla:) Pasi håller på med garderoben till hallen, återkommer med bilder på detta.....

torsdag 16 juli 2009

Den sista färden?

Pasis föräldrar har på äldre dar bosatt sig i Dalsland. Där är det en fin natur, men på vägen dit passerade vi diverse skrotiga bakgårdar! Vi skämtade om filmen "Den sista färden", och förväntade oss att få se banjospelare runt hörnet:)
Här drar vi ut på fiske i sjön Grann. I en liten båt med 6Hästars motor.
Längst ner i ändan på sjön, hittade vi en liten vik med en bäck som porlade. Där fick jag napp, typiskt abborre! Jag började drilla in den, plötsligt böjde sig spöt som en pilbåge och ytan bröts av något som såg ut som en timmerstock!!!
Jag tjöt och slängde över spöt till Pasi och landade fint på rumpan i fören! Jag lyckades sansa mig tillslut, och fick tag i kameran medan Pasi försökte drilla gäddan ca 5-6kg.
Plötsligt lossnade den stackars abborren ur gapet på gäddan, som smet i väg i en virvel!!!!!
Så här såg den stackars abborren ut, sargad och trasig!
Färden fortsatte genom spegelblankt vatten, och vi tyckte vi hörde banjospel i fjärran.......
Plötsligt avbryts den ljuva stämningen av en knarrande rulle, och Jonathan hojtar att han har napp! Det är en gädda i 2kg klassen, vilken självmant hoppar i båten.(hur ofta händer detta?)
Den hade praktiskt taget svalt Jonathans drag, så vi var tyvärr tvugna att döda den.
Nästa dag åkte vi till Håverud, för att titta på slussarna och akvedukten samt alla båtarna.
Vi lyckades även hitta hotellet där mina föräldrar haft sin bröllopsnatt, på 70-talet.
Här börjar det fyllas på med vatten!
På kvällen beslöt vi att ta lill båten, på en "forsfärd", mellan sjön Grann och sjön Iväg! (Konstiga namn på sjöarna här uppe!) Det var mycket strömt och stora farliga stenar. Jag fick stå i fören och peka ut stenarna, så att Pasi kunde styra rätt med fasligt gasande....
Pasi tyckte han såg en banjo dinglande från bron......
Här körde vi båten rakt över ett omkullvält träd i vattnet!
En sammanbiten skeppare, med jungman. Längre fram fick Pasi en kilos gädda på spöt, som plötsligt gick ner i botten. (trodde han) När han drillade den släppte den plötsligt från botten (trodde han) då syntes en stor virvel brevid linan - det var en monster gädda som tuggat på hans lilla gädda!!!!! Jonathan såg ryggen på gäddan - och han sa krokodil!!!!

Nu är vi hemma igen efter ett litet äventyr. Nu skall ni snart få se några bilder från bygget, jag lovar:)

måndag 13 juli 2009

Dalsland

Nu åker vi upp några dagar till dalsland, för att hälsa på svärföräldrar. Blir säkert mycket fiske för grabbarna i familjen, tänkte åka runt och titta lite på alla fina ställen runt omkring!
Får se om det är mycket vatten där uppe nu???

Trevlig vecka och så hörs vi när jag kommer hem igen....

lördag 11 juli 2009

Semester!

Så då var det äntligen semester igen:) Slutade jobbet kl 15,30 sen for jag och hämtade upp brorsans tös som jag skall passa tills i morgon. Efter det åkte vi och hämtade barnen, sen blev det mat på en resturang i stan. Nu har vi nyligen kommit hem och Nalle Puh rullar för fullt på teven.
Blir jag och barnen framför "dumburken" i kväll, Pasi är på svensexa och roar sig, så honom ser vi inte förrens i morgon.

I morgon är det dags för Diggiloo på Läckö, hoppas att regnet har upphört tills dess. Efter det bär det av några dagar upp till Dalsland, för att hälsa på svärföräldrarna.

Trevlig semester, alla som har det!!!!

fredag 10 juli 2009

Torsdag kväll





Ängnade vi oss med att sätta ihop och få garderoberna på plats i Jonathans rum.
Nu får det bli ett uppehåll på bygget tills på Torsdag i nästa vecka. Jag skall i väg och jobba mina två sista pass innan semestern, jobbar i kväll och sedan dagen i morgon....

Trevlig Helg!

torsdag 9 juli 2009

Poolvård!



I dag har jag en ledig dag:) Har passat på och skött om våran pool, har rengjort den och även tillsatt klorfria tabletter och något lösningsmedel som tillhör. Nu är det bara att invänta solen igen..... Jag tvättar och målar lister också, Pasi fick lagt färdigt golvet i Jonathans rum i går.
Vi får se vad vi skall pyssla med ute på bygget idag, det var längre tork tid på färgen än vad jag trodde så några lister kommer inte upp i dag, möjligtvis taklisterna för de är färdiga. Men det finns annat att välja på antingen sätta ihop garderoberna, montera upp dörren eller trixa ihop barnens skrivbord.
Vi behöver inte vara rädda för att gå sysslolösa......