lördag 30 januari 2010

Tapeter

Vill börja med att tacka för förslagen till hallen:) Lutar åt en spegel där och ett väggord ovan. Men kommer inte inreda där ännu, för är bra att ha lite yta där att måla lister till andra rum i huset.
Har varit iväg och köpt tapeter. Hanna Werning heter tapeten, från BoråsTapeter som...
Vi skall använda som fondvägg på denna väggen som angränsar till hallen och vardagsrummet. Eftersom vi har och kommer ha vita väggar i hallen och vardagsrummet. Hoppas och tror jag att den kommer bryta av bra.
I dag har det varit för kallt för att greja med listerna som bara är kvar att pyssla med i hallen. Eftersom vi är tvungna att ha garageporten uppe, för att kunna gera de långa listerna. Så istället började vi greja i köket och i våran andra hall. Tapeten ovan skall vi ha i köket och hallen. Den heter New Classic och kommer också från BoråsTapeter. Är neutral och kommer blir kanon, har helt tröttnat på terrakotta som vi har i hallen och den gula i köket. Kommer visa bilder från kök och hall....
I kväll blir det Robinson finalen för oss, ha det gott!!!

fredag 29 januari 2010

Färdigt fönster!

Nu har färgen torkat och fönstret är helt färdigt!!!Min Musse Pigg lampa åkte fram igen, efter att ha fått ligga ner packat ett tag. Gillar denna lampan, är lite annorlunda och passar bra här i fönstret.
Nu återstår det bara att bestämma sig för, om jag skall sätta upp en kappa i fönstret eller ej?!
Köpte lite tulpaner när jag var och handlade, lite vårkänsla kanske?
Inte om man tittar ut i alla fall....

Trevlig Fredag!

torsdag 28 januari 2010

Ut med det gamla och in med det nya!

Ja, nu är vi färdiga med fönsterbytet i köket, visar lite bilder på arbetets gång!
Här ovan har det gamla fönstret sett sina sista dagar...
Och här har det nya fönstret kommit på plats.
Pasi har sågat till den nya fönsterbänkskivan. Denna sitter ordentligt fast, tidigare hade vi en som fästes i väggen med konsoler under till. Detta blir mycket bättre och stabilare.Här har jag spacklat igen skruvhålen.
I går fick vi fönstersmygarna på plats, och över natten fick det
vara en en pinne i mitten så att limmet fäste ordentligt.
Nu när jag har varit hemma idag, har jag målat färdigt, så nu.....Skall färgen bara torka in ordentligt, sen så kan det komma
en lampa och någon blommaplats!
Slutresultatet! Ser lite tomt ut, men i morgon .....

onsdag 27 januari 2010

Händelserik dag


I dag har det snöat en del här hemma och det var stora flingor som kom ner från himlen.
Vid lunch tid fick jag ett samtal från Jonathans lärare, han hade haft oturen att snubbla i pulkabacken och då blivit överkörd av en bob. Den träffade i huvudet, så har varit en del timmar på akuten. Som tur undkom han med en lindrig hjärnskakning....efter att de hade röntgat huvud och nacke och sett att det inte var några andra skador. Så fick vi vända hem med restriktioner att vara liggandes o inte titta på teven och datorn innan Lördag!!! Pust det här blir inte lätt, eftersom han är ett rättså aktivt barn som har svårt att vara stilla.....
Men det skall väl fixa sig till slut.....På återseende:)

måndag 25 januari 2010

Vad skall jag hitta på....

Vad skall jag ha på denna väggen????
Nu när det börjar bli färdigt i hallen, är ju bara lister som skall på plats. Så tänkte jag hitta på något kul, på väggen mitt emot entrédörren. På den väggen hade jag tänkt att kanske skriva något som ex Welcome eller dylikt. Eller helt enkelt göra en färg stark fondvägg, om det passar???
I alla fall något som märks direkt när man kommer in genom dörren. Behöver tips och ideér...På höger sidan av entrédörren, är det tänkt att ha någon krok att hänga av ytterkläder, och även en byrå till början med.
Har ni förslag på något eller tips på andra grejer till hallen så skriv gärna en kommentar....

Ny vecka, nya möjligheter!!!

söndag 24 januari 2010

Söndag!


Då var det Söndag igen, och jag har tänkt att måla en stund nu på förmiddagen. Har kvar att slipa och måla ringen 2ggr innan den är klar. Fönsterbänkskivan skall bara målas nu, sen är den klar för uppsättning i morgon. Listerna ligger klara, så vi får väl försöka få upp de under nästa vecka!

Barnen skall på bowlingkalas i eftermiddag, så måste inhandla present innan. Tänkte åka till min svägerska medan barnen förlustar sig i bowlinghallen. Pasi har gett sig ut på en isfiske tur under dagen med en kompis, får hoppas han kommer hem med några abborrar....

Hoppas ni får en bra dag, denna vilodag!!!

lördag 23 januari 2010

Vad....



Händer idag då? Vet faktiskt inte riktigt ännu, men jag vet att våran istapp har fått sällskap av en till. Den är nästan lika lång som den andra jag visat här, tidigare.
Ser ut som att det blir en solig dag här, den är på väg upp. Jonathan har en kompis här, som har sovit över. Får försöka jaga ut de en stund i dag, själv kommer jag nog ta en promenad till pulkabacken med Victor. Ikväll lär det bli Robinson som vanligt på teven!!!

Trevlig Lördag!

fredag 22 januari 2010

Kakelugn

Tänkte visa hur det såg ut när Pasi byggde våran kakelugn. Han fick börja med att förstärka under grunden, och sedan gjuta en plattform som kakelugnen skulle stå på.
Våran skorstenspipa behövde vi inte byta ut eftersom vi tidigare har haft en braskamin stående på samma ställe. På bilden ovan fick vi sätta dit eld säkert material, som vi sedan målade vit. När detta var gjort, var det dags att börja "bygga" uppåt!
Här håller byggherren på, vattenpasset användes flitigt. Man kan ju inte ha
en sned kakelugn:)
Här börjar man kunna se, att det börjar likna något....
Här har plåten i taket kommit på plats, för att skydda mot värmen som blir vid eldning.
Högst upp fick han mura upp med tegelstenar, som anslöts ihop med själva ugnen.
Här är själva insatsen på plats, och här nere ser ni.............
Den när den är färdig!
Här eldar vi i den för första gången, när sotaren tidigare på dagen har varit här och godkänt den. Kommer ihåg att Pasi var lite nervös om han skulle godkänna den, eftersom han byggt den helt på egen hand. Så han fick gå på jobbet och våndas ett tag, tills jag ringde och sa att den var godkänd och att sotarn var imponerad av arbetet!!!

Vi har haft god användning av kakelugnen, med många varma kvällar.

Önskar alla en trevlig fredagskväll!

torsdag 21 januari 2010

Kaktusar!

För ett tag sedan visade jag guldfiskarna i Jonathans fönster, som han är nöjd med och lätta att sköta om också:) Nu måste jag naturligtvis visa vad Victor har i sitt fönster....
Kaktusar, kaktusar och kaktusar!!!
Det var hans önskan att ha kaktusar i sitt fönster, han är lika nöjd han och vårdar om dessa ibland. Är ju lika lätt skötta dessa med, men allra helst hade han velat ha en sådan här....
Lånad bild

Köttätande växt

Nu tyckte vi att han kunde börja med kaktusar, för köttätande växter kräver mycket mera omvårdnad. Men vem vet det kanske kan bli en sådan här i framtiden!!!

onsdag 20 januari 2010

Istappar på Marbogården

För tillfället har vi små istappar som hänger ner från taket.
Men sen har vi en som är stor,väldigt stor. Vi kan inte på mina oss om att vi haft en så här stor tidigare vintrar.....Det har varit lite speciellt och roligt med denna. Den började som en liten som alla andra, sen har den blivit längre och längre. Just nu är den 1.60cm, och den hänger precis framför vårat köksfönster och barnen följer den med spänning. De tittar varje dag, på den i fall den har växt ytterligare. Vi får väl se om den växer ytterligare.....

Istappen i sin helhet!!!!

tisdag 19 januari 2010

Vardag igen...

Och målarboden var åter öppen igen, så igår inhandla jag färg till listerna. På kvällen satte Pasi igång och målade, nu återstår det bara en strykning så kan vi sätta upp listerna sen.
Idag har det inte hänt så mycket mer än matlagning och allmänt plock här i huset, skall strax ge mig av och jobba så på återseende....

måndag 18 januari 2010

Det blev en....

Båthamnen vintertid.

Hamburgare är gott!
Gott med varm choklad, i sin egna termos...
Promenad ner till båthamnen, där vi vi skottade upp en bana och sen blev det skridskoåkning där. Med många tuffa dueller mellan barnen. Vi fick användning för våran ena eldkorg, passade perfekt till att grilla hamburgare på och även lite att värma oss med! Vi konstatera att mat smakar så mycket godare, när man är utomhus. Alla var lagom trötta och rosiga om kinderna, när vi kom hem:)

Det var en lyckad eftermiddag, som barnen vill ha repris på nästa helg.Det lär det säkert bli om vädret tillåter!

söndag 17 januari 2010

Pimpelfiske med härliga vinterbilder




Igår gav sig Pasi och Jonathan ut på en pimpeltur, och här försöker
Jonathan att fånga en
stor fisk!
Helt plötsligt fick han napp...och upp kom denna stora, stora fisk!!!

Eftersom vi fortfarande inte har någon färg hemma, så tänkte vi hitta på någon ute aktivitet idag hela familjen. Får väl återkomma med lite bilder på det som vi hittar på....

Ha det gott nu när det är Söndag och allt!!!

lördag 16 januari 2010

Gratinerade havskräftor



Igår provade vi något som vi inte har gjort förut, men som jag har hört skall vara så gott. Jag kan inte annat än instämma, det smakade jättegott. Jonathan åt flest av oss. Enkelt att tillaga var det också, till hade vi bara vitlöksbröd. Det var rätt så mättsamt, men detta kommer vi testa igen! Här nedan kommer receptet.

4 port, 8-16 bufféport
8 kokta havskräftor
125 g rumstempererat smör
1/2 dl finhackad basilika
1/2 dl finhackad persilja
rivet skal av 1/2 citron
1/2 tsk salt
1 krm sambal oelek
1/2 dl riven Kvibille Svecia


Gör så här

Sätt ugnen på 250º. Klyv havskräftorna på längden och knäck klorna lätt. Lägg dem med skalsidan ner i en ugnssäker form. Vispa smöret krämigt och blanda med basilika, persilja, citronskal, salt och sambal oelek. Bred smöret över kräftorna. Strö över osten och gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min.


Idag var det tänkt att måla lister, men eftersom färgen var slut skulle vi handla mera på Målarboden i stan. Men till våran förvåning så har de lördagsstängt, typiskt.....Nu får det ligga nere över helgen. Skulle tro att det blir pimpelfiske i eftermiddag för några i familjen.

Trevlig Lördag!