onsdag 16 september 2009

Inlagd gurka!

Västeråsgurka (obehandlad)
En av ingredienserna den viktiga ättikssyran 24%
Slut resultatet!

Vill dela med mig av en jättegod inläggningsgurka, som till och med barnen äter. Var lite sent ute i år brukar göra denna tidigare på säsongen, så dillkronorna var lite dassiga men fick duga.....
Här kommer receptet på en stor mängd gurka!

3kg Västeråsgurka
1kg socker
1 1/2 dl salt
1 1/2 dl ättikssyra 24%
2st medelstora gula lökar
1 liten påse senapsfrö
1 bit pepparrot
Dillkronor

Tvätta av och skiva gurkan. Blanda ihop socker,salt och ättikssyran. Skiva löken, dela även pepparroten i mindre bitar och blanda i. Lägg även i dillkronor och senapsfrö. Till sist lägger man i de skivade gurkorna och blandar ihop allt. Låt stå i 3dygn, efter det har man en jättegod inlagd gurka att ha på smörgåsar och till mycket annat! Barnen vill ha detta på en leverpastej macka....

Annars i kväll håller Pasi på och förbereder för nästa besök av elektrikern. Elementen håller på och kommer på plats i vårat och barnens sovrum.
Nu skall jag se till att få hem Jonathan från en kompis, så på återseende.

1 kommentar:

Soltorp sa...

åh vad kul med egen inlagd gurka! Det receptet måste jag testa. Kram