tisdag 29 september 2009

Sjukstuga!


Dåligt med uppdateringar här.....Vi är febriga och snoriga här allihop utom Jonathan. Men det börjar gå åt rätt håll, Pasi har släpat sig till jobbet och är så trött när han kommer hem. Stackars män som är sjuka:)
I helgen har det inte hänt så mycket här, men en positiv sak är att centraldammsugaren är helt installerad och fungerar som den ska! Vilket sug, skillnad mot våran "vanliga" som vi hade tidigare.
Barnen har studiedag i dag, hade tänkt att hitta på något roligt med dom. Men går ju inte nu, får ta det lugnt hemma så att de kan gå till skolan i morgon.
Ute på bygget blir det nog lugnt i veckan, har fullt upp med annat. Förberedelser för Victors kalas på Lördag, och känner att vi behöver städa av inne i huset. Nu hoppas jag att inte Jonathan blir sjuk bara....

Ha det gott, där ute!!!!

fredag 25 september 2009

Centraldammsugare

Närbild på centralen:)
De senaste dagarna har ägnats åt att installera en Canvac centraldammsugare i garaget, tid tar det. Rören är dragna sedan tidigare i väggarna upp i huset, men nu har han borrat för utluft, monterat rör i garaget och fått behållaren på plats. Det är fortfarande kvar att koppla in elen till den och även att få uttagen på plats inne i huset. Det passa ju bra att han har börjat med detta, för våran gamla brann praktiskt taget upp härom dan. Small till som bara den och det börja lukta illa ur den......

Annars har Victor börjat repa sig feber fri idag, nu är han bara snorig som den. Det är inte lätt heller när han vägrar ta nässpray, hjälper inte hur många gånger jag har sagt att det blir bättre....Ja ja barn är barn.
Det är lugnt här i kväll, Jonathan och Pasi är på fotbollscup. Det blir Idol här om ett tag, med tända ljus och popcorn!

Trevlig helg i höstmörkret!!!

onsdag 23 september 2009

Utebelysning

En av två stolpar på tomten.

Har här fått igång belysning på spotarna.
Lite bilder på ljuset utvändigt.

I morse vaknade jag av att Victor kom varm och hängig till mig. Stackarn har nu feber och den är stigande. Det var bara att ändra om planerna för dagen och stanna hemma med honom. Men efter lunch kommer Pasi hem och byter av, då jag måste i väg. Victor är så ledsen över att det inte blir något besök på badhuset med pappa och storebror i kväll. Han får nog hålla sig i soffan de närmaste dagarna, tur att jag är ledig.

För övrigt så var filmen lika rå och bra som den första, kan rekommenderas!

tisdag 22 september 2009

flickan som lekte med elden

I kväll skall vi gå på bio, var väldigt längesedan sist tror det var när första Arn filmen visades.
Vi såg första filmen Män som hatar kvinnor på dvd och vi tyckte den var så bra, att vi bestämde oss för att se denna på större skärm! Skall bli roligt att göra något för oss själva...

Här hemma har det varit fullt upp senaste dagarna, i Söndags var det ju fotboll för hela slanten. På kvällen fick vi inkopplat elementen. Routern och modemet ordnade vi med i går kväll, så nu fungerar Lanet till alla rum och våra två datorer. Det känns jätteskönt, att detta är ordnat.
Det bästa av allt är dock att ytterbelysningen på huset och även stolparna lyser så fint på kvällarna. Nu ser man ju när man kommer hem sent:) Får visa bilder när jag har plåtat någon kväll.
Någon kväll skall vi ta oss i kragen och städa upp efter all el spill och verktyg, så att vi kan flytta in i sovrummet och sedan börja greja i hallen.
Barnens fotboll utomhus börjar lida mot sitt slut för denna säsongen, Victor är färdig och Jonathan har match på Torsdag och sedan en cup kvar på Fredag kväll och natt, El ljuscupen. Det brukar bli sent och kallt, men väldigt mysigt med militär tält och korvgrillning mellan matcherna. Lite skönt skall det bli, att inte varje dag i veckan är uppbokad frampå i höst. Utan lite mera lagom med ett par dagar i veckan!

söndag 20 september 2009

Fotboll

I dag är det fotboll på schemat. Victor har cup och Jonathan match i eftermiddag, så det är bara att följa med och titta på. Tycker det är roligt och se hur det går för dom, när de kämpar och sliter för fullt! Nu är det dags att ge sig av, trevlig Söndag....

lördag 19 september 2009

G-force


Dagens höjd punkt för Victor, är att han skall gå på bio med en kompis, själva för första gången. Han väntar så på att få sitta där och äta massa popcorn och mysa i mörkret med en förhoppningsvis bra och rolig film!

fredag 18 september 2009

Höstblommor

Vit ljung, murgröna och något annat:) Kommer inte ihåg vad den heter men väldigt fin fanns i den färgen ovan och vit. Köpte även vit som jag skall plantera ner i en annan kruka.
I eftermiddag rensade jag lite på uppfarten och sedan åkte jag till Lidens Handelsträdgård och inhandlade höstblommor naturligtvis köpte jag för lite, får bli att komplettera i morgon. De underst är väl inte några höst blommor precis. men tyckte de var så fina, och för halva priset så slog jag till endast 49kr:) Hoppas de står sig några veckor till i alla fall med detta härliga väder vi har nu....
I morgon står gräsklippning och rensning på baksidan av grusgången på programmet + hämtning och lämning av barn på biografen. Pasi skall vara helt ledig från bygget i morgon och ut på fisketur med Stefan och Jonathan skall hänga på. Bara för att hinna med detta håller han på och förbereder inför Söndagens eldragning för elektrikern. Skall bli härligt att få Lan, ytterbelysning och elementen inkopplade:)

Trevlig Helg och ut och njut av det härliga vädret vi skall få!!!!


onsdag 16 september 2009

Inlagd gurka!

Västeråsgurka (obehandlad)
En av ingredienserna den viktiga ättikssyran 24%
Slut resultatet!

Vill dela med mig av en jättegod inläggningsgurka, som till och med barnen äter. Var lite sent ute i år brukar göra denna tidigare på säsongen, så dillkronorna var lite dassiga men fick duga.....
Här kommer receptet på en stor mängd gurka!

3kg Västeråsgurka
1kg socker
1 1/2 dl salt
1 1/2 dl ättikssyra 24%
2st medelstora gula lökar
1 liten påse senapsfrö
1 bit pepparrot
Dillkronor

Tvätta av och skiva gurkan. Blanda ihop socker,salt och ättikssyran. Skiva löken, dela även pepparroten i mindre bitar och blanda i. Lägg även i dillkronor och senapsfrö. Till sist lägger man i de skivade gurkorna och blandar ihop allt. Låt stå i 3dygn, efter det har man en jättegod inlagd gurka att ha på smörgåsar och till mycket annat! Barnen vill ha detta på en leverpastej macka....

Annars i kväll håller Pasi på och förbereder för nästa besök av elektrikern. Elementen håller på och kommer på plats i vårat och barnens sovrum.
Nu skall jag se till att få hem Jonathan från en kompis, så på återseende.

tisdag 15 september 2009

Element

I går var vi och tittade på element till sovrummen, det blir vanliga oljefyllda radiatorer. Finns snyggare men kostar desto mer, tyvärr. Känns som det är dags att få dessa på plats inom några veckor, märks att det är lite svalare inomhus vissa mornar. Pasi skall hämta hem de i eftermiddag, så finns de här när elektrikern har tid igen! Lokal tillverkar av element har vi här i krokarna och det är LVI.

Annars har det varit väldigt lugnt, inget grejande utan bara avkoppling, skönt och välbehövligt ibland. Kräftskivan var väldigt trevlig och bandet som spelade och höll i allsången var outstanding! Victor svarade rätt på barnfrågorna på tipspromenaden och var så nöjd när han fick 3st studsbollar och nyckelring, så i Söndags var det ett studsande hela dagen:)
Ledig i dag, så storhandling och tvättning står på schemat innan barnen och några kompisar kommer hem. I kväll är det fotbollsträning som vanligt.

Hörs!

fredag 11 september 2009

Fredagsmys!



Nu är det slut på veckan, nu är det dags för Fredagsmyyys! I kväll blir det massa mys framför teven med godsaker. Barnen gillar Idol så det programmet får det bli, efter det får vi se om det nya programmet Kändisdjungeln är något att ha....

Trevlig Helg där ute i cyberrymden:)

torsdag 10 september 2009

Rivning av yttervägg!

Vägg innan kofoten fick börja arbeta....

Nu har vi samlat på oss en hel del brädor, med spik i som behöver "bankas" bort!
Från att ha varit en röd vägg skall det nu bli en creme vit vägg där i stället, jag har ju målat allt annat här på bygget, så jag får väl fixa denna väggen också...
Nu blir det lugnt på bygget några dagar, är ju kanon väder idag och då njuter vi av vädret istället. I morgon är det fredag och då blir det dumburken tillsammans med barnen och på Lördag skall vi på en stor, stor kräftskiva. Börjar tidigt på eftermiddagen med fisketävling nere vid kanalen och avslutas med live band på kvällen eller natten, inte vet jag:) Roligt kommer det säkert bli i alla fall, runt 60pers och alla barn.

Ut i solen, bäst att passa på!!!!

onsdag 9 september 2009

"Två hål i väggen"

Modular uttag med kombinerad Tele/Lan. Obs kontakten sitter inte snett, är fotografens fel:)
Här är våran "hubb", med modularkontakter som blev monterade på kablarna igår kväll.
Liten titt på vårat färdiga golv i sovrummet, får visa bilder på hela golvet när vi har städat ur rummet efter all el spill.

Jaha jag som trodde det "bara" var att dra fram den sista in kommande telekabeln till våran hubb, men så fel jag hade.....Du har fattat fel och går händelserna i förväg som vanligt sa Pasi, skrattande till mig!
Inkommande elkabel till huset sitter under våran diskbänk och måste nu dras om. I Måndags fick vi börja riva väggen utanför köket, för att på smartaste och enklaste väg komma åt och dra kabeln vidare. Detta gör inget för väggen skall ändå ändras om, och ett fönster skall bytas ut frampå under hösten.
I går var ju elektrikern här och fixa det jag visat ovan, han tyckte det var riktigt pillit och var glad att han fick med sig sina glasögon:)
I dag hinner vi bara greja med väggen ute en stund, det är ju fotboll ikväll. Heja Sverige!!!!

måndag 7 september 2009

Tv i flera rum

I går hade vi bestämt oss för att greja det sista med elen, så att allt är klart tills elektrikern kommer i morgon. Vi tänkte att vi hinner säkert att flytta in våra sängar och sova första natten där, men som vanligt var vi tidsoptimister:)
Vi började runt 10.00 och slutade 20.00 och då har vi fortfarande inkommande telekabel kvar att dra i kväll. Så någon inflyttning blev det inte.....
Men lite hann vi allt med, vi har dragit alla kablar för Tele/Lan och sen har vi dragit 100m antennkabel i alla håll och riktningar uppe på vinden. Allt detta för att kunna ha teve i alla sovrum, utöver vardagsrummet.
Jag och Pasi har inte alls samma smak, vad det gäller att titta på tv program. Så vi har i dagarna skaffat oss Multiabonnemang på Canaldigital, en perfekt lösning för oss. Då slipper det bli "krig" om vem som skall ha teven i fortsättningen, och alla är nöjda:):):).
Idag är det tömning av poolen som gäller här under dagen, även att röja undan i hallen. Är tänkt att jag skall måla där så småningom. Ikväll är det fotbollsträning för grabbarna, och även dragning av telekabel.

Senare ikväll kan vi titta på vad vill på dumburken.....Jaaaa

Ny vecka, nya möjligheter. Hoppas ni får en bra vecka!

lördag 5 september 2009

Kräftskiva!

Glad måne:)
Några av alla kräftor!
Fint exemplar.
Nu har vi varit iväg och fångat signalkräftor, som vi har kokat i lag och i kväll skall dessa röda varelser avnjutas! Barnen tyckte att detta har varit jätte spännande.....
Får snart sällskap av lite kompisar, först blir det boule, mat och sedan fotboll Sverige - Ungern. Blir säkert spännande, man kan ju säga att Sverige har kniven mot strupen och är tvungna att vinna!

Vi är så gott som färdiga i vårat sovrum, flyttar ut dit i morgon. Får visa lite bilder frampå.

Trevlig Lördagskväll!!!

fredag 4 september 2009

Victors rum






Bilder på barnens rum, här ovan från Victors rum. Han gillar rött och han ville absolut ha en röd stol, och då köpte vi även en röd säng lampa att matcha med.
Tycker det passade bra och blev riktigt tufft i rummet, grabbarna har velat ha samma saker men med lite olika färger på en del grejer. Får bli lite mer saker på väggarna frampå.

Trevlig Helg!

Jonathans rum






Lite bilder från Jonathans rum, han är nöjd med färger och möblerna:) Det som återstår att göra är att få handtagen på garderoberna på plats, men detta skall ske i helgen. Är också tänkt att köpa lite växter till fönstret, han är sugen på lite olika kaktus växter. Det kan nog bli lite tufft!
Skall få upp tavlor och en klocka på väggarna också.....får se vad det blir fram på.

onsdag 2 september 2009

Golvläggning!

Efter att jag gjort för arbetet på golvet, så tog herren i huset över! Jag tittade till arbetet några gånger under kvällen och tyckte det såg ut, att bli kanon fint...Halva golvet hann han få dit i under Måndagskvällen.
I går var det alldeles för fint väder för att ligga inne och knacka golv, tur var väl att vi njöt ute för i dag regnar det som vanligt igen. Får se om han fortsätter i kväll, Jonathan har match så det troliga är att han följer med oss andra. Men det kommer fler kvällar....

Måste ta mig i kragen och visa utlovade bilder på barnensrum!!!!