torsdag 4 mars 2010

Efterlängtad bok!

Jag har gått och sneglat på denna bok av Leif Mannerström ett tag. Nu har jag äntligen slagit till på bokrean. Jag är inget annat än skit nöjd med mitt inköp:)
Vilka fantastiska bilder det är i boken och många recept. Blir flera+++++till denna bok!

Under kvällen har Pasi liggat försjunken i boken, och lärt sig massa nya grejer. Som man trodde man visste redan. I morgon blir det min tur, ikväll hann jag inte läsa ändå. Var ju tvungen att följa stadens stolthet på teven......Här nedan har jag fotat lite bilder ur boken!

Här visas det gratinerade havskräftor, Jonathan frågade senast i dag när vi skall äta dessa havsdjur med den där gröna röran på:) Nu är ju inte detta något vi har råda att äta varje helg, men desto godare när det väl blir av!!!!
På somrarna har vi förmånen att kunna få köpa levande insjökräftor. Barnen tycker det är så roligt att vi kokar själva. Nu till sommaren skall det bli intressant att prova, receptet ur denna boken. Den skiljer sig en del mot hur vi tidigare har gjort. Spännande...

Bilder på två olika hummer. Tyvärr har vi inte känt att vi har haft råd att äta färsk hummer i Sverige. Kan tänka mig att det är jättegott, men någon dag i framtiden skall det allt provas! Vi har dock provat det utomlands och då åt hela familjen med stor aptit tillsammans med olika goda röror, att doppa köttet i.
Mums var det enda Jontahan sa när han fick se bilden och jag håller med....
Sista bilden är på en äkta räksmörgås, oj vad den skiljde sig mot den vi brukar göra. Vi skall prova att göra den på Mannerströms vis och min pappa skall absolut bli inbjuden att testa. Han är lika förtjust i räksmörgås som vi andra.....

Nu kan jag inte annat än önska Trevlig Fredag!!!

3 kommentarer:

Veronica sa...

Åååå vad jag blir sugen på sommaren och kräftor när jag ser dina fina bilder!

Veronica

Änglarnas hus sa...

Men vilka bilder! snålvattnet rinner i mungiporna..hihi..

Ha en riktigt mysig fredagskväll!
Kramis Sanne!!

Min Lycka sa...

Det är kul med bra böcker och framförallt kokböcker. Bilderna brukar alltid vara så fina till recepten. Den boken skulle jag också vilja ha, får nog ta mig en kik på bokrean!

Ha en go lördagskväll!
Marika