fredag 12 mars 2010

hackspett i träd!

De senaste åren så har de här två träden mest varit till besvär, inte nog med att trädet till vänster är stendött och ser allmänt fult ut, så brukar det högra trädet barra av sig en himla massa på vårat tak.....Och det är ju irriterande!
Så på senare tid har vi haft planer på att ta ner dessa bägge träden, när väl all snö behagar försvinna.Men sedan vi fick den nya kameran med skapligt objektiv, så har jag blivit intresserad av denna lilla figur nedan som hackar ljuvligt högt och även ser fin ut:) Och för att få se och höra hackspetten i fortsättningen får vi nog ha kvar träden....
Man hör han bara här när det är fint väder, så har bara lyckats fånga honom med kameran när det har varit strålande solsken och blå himmel. (Man ser bättre hur hackspetten ser ut om man trycker på bilderna).
Här sitter han i det döda trädet och hackar för fullt, det är nästan uteslutande i detta trädet han håller till.
Här lyckades jag, med tur fånga honom i det levande trädet. Där brukar den nästan aldrig vara, när jag har tittat.
Nu skulle man bara ha ett ännu bättre objektiv, så att man kommer ännu närmare, så man kan se vad det är för någon sort....
Vi har tittat lite på internet, för att få reda på vad det är för en hackspett som verkar trivas här i våra träd! Ingen av oss är några experter på fågelarter. Speciellt inte jag, kan knappt se skillnad på kråka och påfågel:) Så är det någon som vet vad denna lilla krabat är för en hackspett sort, så berätta gärna för oss.
Får väl se vem som vinner "Hacke" eller motorsågen!!!

Ha en skön helg!

3 kommentarer:

MrsUniversum sa...

Hej, va kul. Jag håller tummarna för att "hackis" vinner, åtminstone några år till.
Kan vara större hackspett: http://www.wildlifegarden.se/fagelsidor/storre_hackspett.html

Vi har haft en sån hos oss i skinksvålen som hänger ute i trädet utanför köksfönstret. Härligt med den röda färgen - vi har inga domherrar...

Lilla Kullan ♥ sa...

Så mysiga bilder och så vackra. :-) Kram Stina

Snäckskalsdalen sa...

Jamen, det trädet får ni ju inte ta bort om hackspetten vill vara där och hacka, vilket väl är livsnödvändigt för hackspettar. De letar småkryp i träden och bygger bo inne i stammen.

Det är INTE jag som vet detta. Jag kan liksom du (som du säger iaf) inte mycket om fåglar. Men jag har börjat intressera mig lite och det är kul!

Det är folk i min omgvining. Och de säger att det är
"större hackspett".

Fantastiska bilder du har tagit, jättevackra!

Kram
Agneta