måndag 29 mars 2010

Vårkänning - Femte veckan


Då var det Måndag igen och nya bilder på vårens utveckling! Vill man som vanligt kolla, vilka som är med på vårteckensutmaning hos Vivecka på Humlebacken. Titta här deltagarlista. Det finns fortfarande snö kvar hos mig. Sådana här snöhögar ovan finns lite över allt fortfarande, men vi har ändå blivit av med en del snö under den gångna veckan....

Här sticker det upp gammalt och överblivet, som är överblommat sedan i höstas. Detta skall klippas bort, när det blivit varmare och all snö är borta. Men redan nu ser man under och i mellan hur det....

Är nytt på gång:) Grönt och fint. Blev faktiskt lite förvånad när jag tittade runt att det redan har hänt så mycket. Med tanke på den kyla och all snö vi haft denna vinter!

Såg också detta strax intill, vet att detta är en marktäckande växt. Sprider sig som en löpeld, om man inte håller efter den. Jag är ingen expert på vad alla växter och blommor heter. Så vet inte vad denna heter, men däremot vet jag vad den här nere heter....
Det är små små krokusar (tror jag!!!) som har börjat titta fram. Skall hålla extra koll på dessa, och se om det har hänt något ytterligare tills nästa vecka!
Första dagen på barnens påsklov, i eftermiddag skall jag iväg och jobba. Men imorgon är jag ledig, och då skall vi se om vi hittar något påskpynt här i huset att ta fram.....

Ha en bra påskvecka!!!!

4 kommentarer:

Lilla Huset sa...

Visst är det härligt när det gröna börja titta fram och när krokusen ger sig tillkänna. Vårhälsn fr Blekinge!/Merja

Min Lycka sa...

Visst är det skönt när man märker att våren "tar över" vintern. Det är bara värmen som saknas. Jag hoppas att vi får en fin sommar iår. Det behöver vi efter denna olidligt lååånga vinter:=)
Ha en go vecka!¨
Marika

Snäckskalsdalen sa...

Nu måste jag starta med att kommentera alla fina tulpanbilder du haft i dina tidigare inlägg. Jag säger bara waaooow! Läckert. Och så vackra bilder.
Så till våren. Denär konstaterat trög, verkar det som. Här vill det sig inte riktigt. Idag har vi dimma och regn, precis sån't regn och sådan dimma som ser höstlika ut. Usch och fy!
Det där som kryper och har lätt för att sprida sig, kan det vara penningblad tro? Gula blommor och växer fortare än man hinner rensa. Fast jag tror att det är en kulturväxt, dvs en som odlas och säljs. Den är vacker! Men tar gärna över!
Kram
Agneta

Ika sa...

Det är så skönt att äntligen slippa snön på gräsmatten, det händer säkert snart snart hos er med.