tisdag 30 mars 2010

Rensning


Nu har vi åter börjat greja i huset. Jag har lite kvar att tapetsera i köket, hallen är helt klar. Lister skall i och för sig upp, men det får bli när vi är färdiga i alla rummen som vi har grejat med. När barnen fick sina nya rum, lämnade vi kvar allt i deras gamla rum som de inte ville ha med vid flytten. Det blev en hel del, mycket hade de växt ur, sen i det rummet hade vi även en dubbel garderob med saker jag sparat på. Plus att de allra flesta möblerna har gjort sitt, och behövde ha hjälp med att komma till soptippen!


Allt har lämnats kvar, vi kände att vi hade fullt upp med att i ordning ställa deras nya rum. Så när vi nu skulle påbörja renovering av detta rum, var vi först tvungna att ta hand om allt från rullgardiner till en urväxt robot!


I rummet skall bägge fönstren bort, ett nytt skall sättas in i mitten på väggen. Element skall bort och el skall dras för ett nytt element. Strömbrytare skall också flyttas likaså taklampan, Två garderober skall helt bort och två skall bytas ut m.m.

Här i hallen fick mycket av alla möbler och saker mellanlanda. Visste att jag sparat på lite saker, men inte att det var så här mycket skit!!! Hittade allt möjligt en gammal köksklocka, söndriga strykjärn, tavlor som jag absolut inte skulle kunna tänka mig sätta upp på väggarna igen. Man kan inte annat än att säga att man ändrar smak och stil med åren.

Pasi fick skotta fram släpkärran, så att vi kunde forsla vidare allt till tippen. Har blivit två vändor dit, och nu är det väldigt skönt att det är gjort. Nu har jag "bara" två garderober kvar att gå igenom, med gamla barnkläder som de har växt ur. Sedan är allt tömt och genomgånget.
Kan väl inte annat än erkänna att alla kan göra misstag! I garderoben med sparade saker, hade jag även sparat lite sommar skor. Dessa la jag i en kasse för att sedan, ställa undan och plocka fram när det blev aktuellt...Nu är det så att jag letat som f**n här hemma och hittar inte några skor. Verkar inte bättre än att denna kasse, har åkt med de andra till UFF Containern! Antar att det finns några som blir extra glada över denna kassen:) Undra vad Pasi säger, när han inte hittar sina sandaler till sommaren????

5 kommentarer:

Snäckskalsdalen sa...

Det ser så skönt ut att kunna rensa som du har gjort. Det behöver jag också göra, men det är lite segt just nu, det spöregnar och jag vill öppna alla fönster och dörrar när jag rensar. Det får bli senare!
Ha det gott, kram
Agnete

Ika sa...

Jamen det är ju därför jag inte vågar slänga tänk ooooommm.....men ibland är det skönt att ha rensat för mkt så att man verkligen kan fortsätta utan gammalt som tynger ner en.

Vit som snö sa...

Vad ni jobbar på! Men skönt efteråt att ha gjort en ordentlig rensning. Nåja, kanske lite väl ordentlig om era sommarskor är borta....
Önskar dej en fin påsk nu!
Kram Cilla

Huset vid vattnet sa...

Man får se det positivt, nu får ni ju köpa massa nya roliga sommarskor :)

Nils sa...

Hej! Jag bloggar på www.byggbloggen.net och undrar om du vill byta blogglänk med mig? Bloggen handlar om mina tankar som vd för ett byggföretag. Bloggen är ganska ny och kommer att vara en blandning av tips för hemmafixare och kritik av hur byggbranschen fungerar. Skriv gärna en kommentar på min blogg om du kan tänka dig ett länkbyte (www.byggbloggen.net). Mvh Nils.