tisdag 30 mars 2010

Rensning


Nu har vi åter börjat greja i huset. Jag har lite kvar att tapetsera i köket, hallen är helt klar. Lister skall i och för sig upp, men det får bli när vi är färdiga i alla rummen som vi har grejat med. När barnen fick sina nya rum, lämnade vi kvar allt i deras gamla rum som de inte ville ha med vid flytten. Det blev en hel del, mycket hade de växt ur, sen i det rummet hade vi även en dubbel garderob med saker jag sparat på. Plus att de allra flesta möblerna har gjort sitt, och behövde ha hjälp med att komma till soptippen!


Allt har lämnats kvar, vi kände att vi hade fullt upp med att i ordning ställa deras nya rum. Så när vi nu skulle påbörja renovering av detta rum, var vi först tvungna att ta hand om allt från rullgardiner till en urväxt robot!


I rummet skall bägge fönstren bort, ett nytt skall sättas in i mitten på väggen. Element skall bort och el skall dras för ett nytt element. Strömbrytare skall också flyttas likaså taklampan, Två garderober skall helt bort och två skall bytas ut m.m.

Här i hallen fick mycket av alla möbler och saker mellanlanda. Visste att jag sparat på lite saker, men inte att det var så här mycket skit!!! Hittade allt möjligt en gammal köksklocka, söndriga strykjärn, tavlor som jag absolut inte skulle kunna tänka mig sätta upp på väggarna igen. Man kan inte annat än att säga att man ändrar smak och stil med åren.

Pasi fick skotta fram släpkärran, så att vi kunde forsla vidare allt till tippen. Har blivit två vändor dit, och nu är det väldigt skönt att det är gjort. Nu har jag "bara" två garderober kvar att gå igenom, med gamla barnkläder som de har växt ur. Sedan är allt tömt och genomgånget.
Kan väl inte annat än erkänna att alla kan göra misstag! I garderoben med sparade saker, hade jag även sparat lite sommar skor. Dessa la jag i en kasse för att sedan, ställa undan och plocka fram när det blev aktuellt...Nu är det så att jag letat som f**n här hemma och hittar inte några skor. Verkar inte bättre än att denna kasse, har åkt med de andra till UFF Containern! Antar att det finns några som blir extra glada över denna kassen:) Undra vad Pasi säger, när han inte hittar sina sandaler till sommaren????

måndag 29 mars 2010

Vårkänning - Femte veckan


Då var det Måndag igen och nya bilder på vårens utveckling! Vill man som vanligt kolla, vilka som är med på vårteckensutmaning hos Vivecka på Humlebacken. Titta här deltagarlista. Det finns fortfarande snö kvar hos mig. Sådana här snöhögar ovan finns lite över allt fortfarande, men vi har ändå blivit av med en del snö under den gångna veckan....

Här sticker det upp gammalt och överblivet, som är överblommat sedan i höstas. Detta skall klippas bort, när det blivit varmare och all snö är borta. Men redan nu ser man under och i mellan hur det....

Är nytt på gång:) Grönt och fint. Blev faktiskt lite förvånad när jag tittade runt att det redan har hänt så mycket. Med tanke på den kyla och all snö vi haft denna vinter!

Såg också detta strax intill, vet att detta är en marktäckande växt. Sprider sig som en löpeld, om man inte håller efter den. Jag är ingen expert på vad alla växter och blommor heter. Så vet inte vad denna heter, men däremot vet jag vad den här nere heter....
Det är små små krokusar (tror jag!!!) som har börjat titta fram. Skall hålla extra koll på dessa, och se om det har hänt något ytterligare tills nästa vecka!
Första dagen på barnens påsklov, i eftermiddag skall jag iväg och jobba. Men imorgon är jag ledig, och då skall vi se om vi hittar något påskpynt här i huset att ta fram.....

Ha en bra påskvecka!!!!

lördag 27 mars 2010

Lördagkväll!











Tillbaka! Har inte hunnit sitta så mycket framför datorskärmen, de sista dagarna. Vi har så smått börjat greja i huset igen, efter ett uppehåll. Nu har jag gjort färdigt räkriset, det står i kylskåpet och väntar. Är en väldigt god rätt, som lätt kan förberedas dagen innan man skall äta den. Speciellt gott är det varma sommardagar, eftersom det äts kallt. Men 3 av 4 i denna familjen, tycker det är så gott så vi äter det året runt!

Har precis gjort en Irish Coffee för första gången, fast jag inte dricker kaffe vanligtvis. Gäller att ha i mycket grädde och farinsocker, då blir det j**vligt gott:) Det enda som saknas, är en sådan där sked med sugrör......
Min fina blombukett som jag fick i början på veckan, hänger fortfarande i. Är så fin, har kommit fram lite andra färger i den!!!

Ha en skön Lördagskväll.... det skall jag ha i alla fall:)

onsdag 24 mars 2010

Tulpaner!







Det är härligt med tulpaner, lyser upp lite extra i hemmet. Fick denna stora bukett i Måndags, och den står sig fint på köksbordet. Två olika sorters röda färger, och man längtar inte mindre efter sommaren när man tittar på buketten. Luktar gott gör det också!

Ha en bra Onsdag!!!

måndag 22 mars 2010

Vårkänning - Fjärde veckan


Nu har det tagit en hel del på snön under veckan som gått. En bit av häcken syns numera, den som har varit helt täckt av snö under vintern. Vill man titta på andra bloggar som är med i vårteckensutmaning, som anordnas av Viveka på Humlebacken. Kolla här Deltagarlista.


Första gången man ser gräsmattan för i år, och den vill jag se mer utav och det snabbt!


Häromdagen så grejade Pasi inomhus, och hade behövt haft sin kofot. Den hittades inte, men vad kom fram i helgen? Jo, kofoten...Barnen som säkert har "lånat" den och glömt, kvar den efter att den använts.

I Lördags grillade vi för första gången i år, och det är vårkänning när grillen åker fram! Barnen sa, det luktar sommar och jag höll med. Köttet smakade så gott också, speciellt första grillningen smakar extra....Ny vecka, hoppas att man hittar fler vårtecken under veckan som kommer. Ha det gött!!!

torsdag 18 mars 2010

Från lugn till kaos!


I eftermiddags råkade Pasi titta ut genom det ena fönstret på baksidan av huset, när han passerade det. Där stod tre älgar och snabbt utbröt kaos här hemma, alla blev nyfikna och kameran kom fram illa kvickt. Jonathan höll på att bryta ihop av förskräckelse, men var även nyfiken....Vi såg hur han var på väg att skrika rakt ut av skräck till början med. Men Pasi hann lugna honom, och förklara att om alla är knäpp tysta nu, så kan vi titta på dom ett tag....


Jonathan har sedan tidigare fått för sig att älgar attackerar så fort de får syn på en människa, och eftersom dessa var väldigt nära så blev han "lite"nervös, men lugnade sig efter några minuter och blev mera nyfiken. Älgarna stod ca 15m från husdörren.

Här är bilden tagen innan för fönstret, med Jonathans kalufs, som nyfiket tittar på.
Tyvärr blev bilderna inte så bra, blev ju bråttom,med att hinna plåta och när allt var över såg jag att kameran stått på felläge:(. (om man trycker på bilderna ser man närmare). Men det var spännande för alla att få titta, på så nära håll. Väldigt roligt att det var flera stycken också. Victor sa att de var fyra stycken, men jag lyckades bara fånga tre stycken i kameran. Tror att han såg lite fel:) Under de 11åren vi bott här, har ingen av oss sett några älgar "live"här omkring, så det var väl dags nu....
När alla lugnat ner sig och älgarna sprungit sin väg, och vi suttit ner och pratat en stund så sa Jonathan att han inte var rädd längre, för han såg hur älgarna blev rädda när vi rörde och pratade för mycket! Så detta besök hade med sig flera goda sidor.

onsdag 17 mars 2010

Vanlig syn!


Denna vinter har jag från sovrumsfönstret, sett rådjur var och varannan dag. De stackarna är väl på jakt efter mat, har inte varit lätt kan jag tänkta mig. Vi har inte vågat mata dom, grannen gjorde det för några år sedan. Efter vintern var de inte nöjda, utan de stannade kvar och åt upp hela deras trädgård:)
Idag ser det ut att bli en riktigt varm vårdag i solen, det borde ju ta lite till på all snö....Hoppas!!!
Ha en bra dag!

måndag 15 mars 2010

Vårkänning - Tredje veckan


Vad veckorna går fort, nu är det dags för tredje veckan för vårteckensutmaning. Vill ni hitta alla som är med på utmaningen så kolla här: Deltagarlista.

Här går det sakta mot vår, är fortfarande kallt på nätterna, men lite har hänt ändå. Runt om taket på huset har vi snö som hänger ut över taket. Detta borde lossna snart. Det är nästan ingen snö alls på taket, så nu ser man takpannorna igen:)


"Vattenstråle"
Det droppar rejält på dagarna, när det är soligt och skönt ute. Var riktigt varmt några dagar under veckan som har gått, och då tog det faktiskt lite.....
På våran stora snöhög, framför köksfönstret. Detta är lite av all den snö, vi fick skotta ner från taket för några veckor sedan. Tycker på det stora hela att det går väldigt sakta med snö smältningen här, behöver smälla till och bli varmare. Hoppas det kommer igång lite till i denna veckan som kommer.....

Ha en bra vecka!!!!

fredag 12 mars 2010

hackspett i träd!

De senaste åren så har de här två träden mest varit till besvär, inte nog med att trädet till vänster är stendött och ser allmänt fult ut, så brukar det högra trädet barra av sig en himla massa på vårat tak.....Och det är ju irriterande!
Så på senare tid har vi haft planer på att ta ner dessa bägge träden, när väl all snö behagar försvinna.Men sedan vi fick den nya kameran med skapligt objektiv, så har jag blivit intresserad av denna lilla figur nedan som hackar ljuvligt högt och även ser fin ut:) Och för att få se och höra hackspetten i fortsättningen får vi nog ha kvar träden....
Man hör han bara här när det är fint väder, så har bara lyckats fånga honom med kameran när det har varit strålande solsken och blå himmel. (Man ser bättre hur hackspetten ser ut om man trycker på bilderna).
Här sitter han i det döda trädet och hackar för fullt, det är nästan uteslutande i detta trädet han håller till.
Här lyckades jag, med tur fånga honom i det levande trädet. Där brukar den nästan aldrig vara, när jag har tittat.
Nu skulle man bara ha ett ännu bättre objektiv, så att man kommer ännu närmare, så man kan se vad det är för någon sort....
Vi har tittat lite på internet, för att få reda på vad det är för en hackspett som verkar trivas här i våra träd! Ingen av oss är några experter på fågelarter. Speciellt inte jag, kan knappt se skillnad på kråka och påfågel:) Så är det någon som vet vad denna lilla krabat är för en hackspett sort, så berätta gärna för oss.
Får väl se vem som vinner "Hacke" eller motorsågen!!!

Ha en skön helg!

onsdag 10 mars 2010

Fuskbyggarna!

Bild lånad Internet

I onsdag i förra veckan bänkade vi oss framför teven för att kolla på premiär programmet Fuskbyggarna. Eftersom vi själv håller på och renoverar och bygger till vårat hus, så är det intressant att följa och se hur det kan gå om man har oturen att välja fel firma! Sen är det också roligt att titta när Martin Timell och Company hjälper de utsatta familjerna. Man kan ju få tips och idéer på hur det blir när de hjälper till med bygget och inreder åt familjerna....Vi tyckte det var ett intressant och bra program, så kl21.00 tittar vi igen!!!

Ha en skön Onsdagskväll!!!

tisdag 9 mars 2010

Inga småbarn i huset längre


I kväll började vi titta inne i barnens gamla rum, på alla saker som inte följde med till deras nya rum. Vi har så småningom tänkt att börja renovera rummet, och för att göra detta måste rummet tömmas och städas ur på allt som är kvar där inne....Den fina tennsoldat bården kommer försvinna, finns inga pojkar här längre som tycker den är tuff att titta på!

Gulliga bokstöd, som barnen har växt ur. Tur att vi har en liten kusin som kan ta över....
Barnens stora favorit när de var små...Nalle Puh så klart!!!

Det är med lite sorg i hjärtat man inser att man inte har några småbarn längre. Men alla åldrar är ju härliga, och nu får vi helt enkelt spara lite saker som minne och sedan inreda rummet i lite tuffare stil, till större barn. Men oj vad tiden har gått fort, tyckte inte det var länge sedan vi inred rummet med tennsoldater och massa småbarnsprylar....